Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Argumenter for og imot av Tube eller slangeløse Scooter Dekk

I biler og motorsykler og selv sykler, slangeløse dekk har en tendens til å være standarden. Men for scootere, finnes debatt om hvorvidt slangeløse eller tubed dekk er sikrere, enklere eller bedre å bruke. Begge har sine fordeler og ulemper, og noen ganger valget koker ned til personlige preferanser. Slangeløse Fordeler

slangeløse dekk i utgangspunktet lekke og tømmes når de har en punktering eller tap av luft. Det er ikke katastrofalt tap av luft. Dette i sin tur fører til en mer kontrollert stopp i fart, noe som kan være kritisk på en to-hjuls kjøretøy som kjører i 60 km /h. Slangeløse dekk er blitt standard på nye scootere, og dermed sin produksjon vil fortsette i noen tid fremover. Slangeløse dekk ikke krever noen slanger, er så små utskiftingskostnadene unngås.
Tubed Tire Fordeler

tubed dekk er enklere å administrere og vedlikeholde. Et ekstra rør lett kan pakkes i en hanske-eller bak på en scooter, og reparasjoner kan foretas på den side av veien i ca 20 minutter. I motsetning til slangeløse dekk, tubed dekk på scootere tendens til å komme med split felger, noe som gjør prosessen med å fjerne den ødelagte dekk og slange mye lettere.
Longevity og ytelse
p Det er ingen statistikk som viser en type dekk gjør det bedre enn en annen i lang levetid. Begge vil mislykkes når punktert eller brukes langt utover sin anbefalte levetid. Faktisk, vedlikehold guider anbefaler generelt dekk og slanger endres etter ett år med tung ridning eller hver ti tusen miles. Priser forskjeller for tubed versus slangeløse dekk hengslene hovedsakelig på det indre røret selv. Produsenter fortsatt produsere tilstrekkelig tilførsel av tubed og slangeløse dekk, og begge typer kan lett finnes på de fleste motorsykkel butikker eller katalog rekkefølge.
Negative Hensyn

slangeløse dekk representerer mer av en utfordring for gjør-det-yourselfer. Slangeløse dekk vanligvis kommer installert på en one-piece felgen, og deres installasjon kan være svært vanskelig, da dekkanten kommer veldig tett fra fabrikken. Dekk spaker og litt rå styrke kan være nødvendig for å få dekket på felgen skikkelig.

Den store ulempen av tubed dekk er at de lider plutselig deflasjon når punktert. Dette kan forårsake betydelig kontroll tap, noe som kan føre til en ulykke.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98163.html

Previous:
Next:

dekk