Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Hvordan lese en lastebil Tire Size

Ved første øyekast kan det blanding av bokstaver og tall funnet på sideveggen av en lastebil dekk virke som de ikke gjør noe fornuftig. Hver av disse bokstaver og tall refererer faktisk spesifikt til en karakteristikk av dekket. En lastebil eier bør vite det grunnleggende om å lese lastebildekk størrelser slik at han kan gjøre en utdannet beslutning når det gjelder tid til å kjøpe dekk. Instruksjoner
en

Les de to typer dekk koder først har verifisert at dekkene er faktisk beregnet for lette lastebiler. Du vil merke at koden enten begynner eller slutter med bokstavene "LT", som står for lett lastebil.
2

For et dekk kode som begynner med en tre-sifret nummer, de tre første tallene se i tverrsnitt bredde, målt i millimeter. Deretter er det en skråstrek, og de neste tallene representerer sideforhold av dekket (forholdet mellom dekkets høyde og bredde sin). Det endelige antallet i denne koden vil være felgen diameter, målt i inches.

Et eksempel på denne typen lastebildekk koden kunne "LT235/75R16." Denne koden, da, indikerer at dekket har et tverrsnitt bredde på 235 mm og et sideforhold på 75, og at det er et radialdekk for 16-tommers hjul.
3

Du vil lese dekk koder som begynner med et to-sifret tall litt annerledes. Det første tallet er diameteren av dekket, målt i inches. Det andre tallet er tverrsnittet bredde i inches. Og som i forrige eksempel, representerer det siste nummeret felgen diameter.

Så, for eksempel indikerer en kode som leser "32x11.0R16 LT" at dekket er 32 inches i diameter, med en cross- delen av 11 inches, og at det er et radialdekk for 16-tommers hjul.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98048.html

Previous:
Next:

dekk