Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Om hvilke typer av bildekk

Hvis du er i markedet for nye dekk, må du forstå de forskjellige typer dekk på markedet. Ikke ta råd fra et dekk selger --- gjør litt research selv generelt sparer mye penger. Lær forskjellene mellom mud dekk og vinterdekk, og hvilke typer kjøretøy trenger piggdekk i vinter. Du kan til og med få scoop på run-flat dekk. Ikke glem den viktige reservehjul, for sikkerhets skyld. Bildekk kommer i flere typer for en grunn: forskjellige biler har ulike behov i ulike situasjoner. High-Performance Tires
p Hvis du skal kjøpe dekk for din sports bil, eller hvis du gjøre mye landeveiskjøring, så høy ytelse dekk er det du leter etter. Høy ytelse dekk bruker en mykere gummiblanding for økt trekkraft, holde deg på veien når du svinger i høy hastighet. Jo mykere gummi gjør også slitebanen liv kortere. Du må bytte høy ytelse dekk oftere enn andre typer dekk. Ikke ekspertene ikke anbefaler å bruke høy ytelse dekk i dårlig vær.
Mud dekk

Designet for å hogge inn gjørmete underlag, mud dekk har en stor, tykk tråd mønster . På grunn av det store, åpne konstruksjonen faller slam bort fra knastene raskt, og ikke blir påvirket lett. Mud dekk har også en tendens til å være bredere enn andre dekk, redusere sannsynligheten for at de ville synke i gjørma. Vinkler og mønstre innebygd i slitebanen kaste gjørme bak bilen som det ruller, ved hjelp av sentrifugalkraft for å drive saken bort fra dekkene for å hindre forstoppelse.
Vinterdekk

Vinterdekk har mykere gummi til grep snø og is kombinert med ekstra snipes i threading, noe som også øker grep. Du kan vanligvis identifisere vinterdekk fra en pictograph av fjell og snøflak på emballasjen. Dette indikerer at dekket er godkjent i henhold til ASTM (tidligere American Society for Testing og Materials). For lettere kjøretøy, piggdekk snø dekk øker friksjonen og bidra til å forhindre at bilen sklir i ekstreme vinterforhold.
Reservedeler Dekk

En kompakt reservehjul er ikke laget for langsiktig bruk. Eksperter anbefaler det for øyeblikkelig bruk bare. En reservehjul koster mindre enn vanlige dekk og tilhører i veikanten sikkerhet kit. Imidlertid kan langvarig bruk av et reservehjul legge for mye press på de andre dekkene, som fører til unaturlig slitasje. Du bør heller ikke kjøre på motorvei hastigheter ved hjelp av et reservehjul. Bruk et reservehjul å transportere deg selv til et dekk butikk og reparere en punktering eller utblåsning som forårsaket problemet.
Run-Flat dekk

dekk som er utformet for å kjøre selv etter en utblåsning har blitt oppfunnet ganske nylig. Run-flat dekk har en plast indre "buret" som hjelper dekket å opprettholde sin form når det er plutselig tom for luft. Et trykk-overvåkningssystem i kjøretøyet varsler førere til en utblåsning. Dekkene fortsetter å løpe, slik at føreren aldri mister kontrollen over kjøretøyet. Run-flat dekk teknologi, nå i sin spede begynnelse, er fortsatt ganske dyrt. Kjører på en flat, selv med run-flat dekk, aldri anbefales. Har dekket reparert så snart som mulig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98031.html

Previous:
Next:

dekk