Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Hvordan måle utvendig diameter på dekk

Når du skifter dekk, er det nødvendig å kjenne sin utvendig diameter, eller avstanden over den bredeste delen av dekket. Hvis du ønsker å utstyre din dekk med felger eller andre pryd, vil du også trenger å vite dekkets måling. Diameteren på dekkene som leveres som standard på et kjøretøy er alltid oppgitt i bruksanvisningen, men hvis du ikke har bilens manual, må du måle utvendig diameter på dekket selv. Du trenger
Målebånd eller lang linjal
Vis flere instruksjoner
en

Plasser startpunktet for målebånd eller lang linjal på bakken der dekket sitter . Hvis du bruker et målebånd, vil det være en liten tapp som stikker ut eller kan brettes slik at du kan holde målebåndet på plass. Hvis du bruker en linjal, enkelt sagt slutten av linjalen direkte på bakken foran dekket.
2

Kontroller at målebånd eller linjal er foret opp med midten av dekket så tett som mulig. Bruk midtsirkelen på hjulkapsel eller senterhullet i dekket mount til å finne dekkets sentrum. Du må måle nær sentrum av dekket for å få en nøyaktig måling.
3

Hold målebånd eller linjal loddrett. Ta måling fra bunnen av dekket til den ytre kanten av toppen av dekket.
4.

rundt målingen opp til nærmeste hele tommer, selv om målingen er nærmere den neste tomme nedenfor. For eksempel, hvis dekk måler 14,2 inches, rundt den opp til en 15-tommers diameter, selv om selve målingen er nærmere 14 inches. De fleste dekk målinger er gjort i hele inches og vekten av kjøretøyet kan trykke dekket ned litt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98071.html

Previous:
Next:

dekk