Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Hvordan endre størrelsen på dekk

Din bilens dekk er avgjørende komponenter som kan påvirke ride, håndtering og selv drivstofføkonomi. Dekk er også et forvirrende emne, med flere valg av merker og mange forskjellige størrelser og profiler. Dekk blir målt ved tre primære kriterier, bredde, profil og diameter, idet alle disse var trykt på sideveggen av dekket. Målingene vil se omtrent slik 205/65ZR-16. Det første tallet (205) er bredden uttrykt i millimeter, er det andre tallet (65) sidevegg, som er avstanden mellom hjulet og den ytre kanten av dekket. Dette er uttrykt som en prosentandel av bredden av dekket. En 65-serien har en sidevegg som er 65-prosent av bredden av dekket. Det siste tallet (16) er høyden av dekket og hjul den er montert på. Bokstaven refererer til hastigheten vurdering av dekket. Du trenger:
Nye dekk
Vis flere instruksjoner
en

Bestem hvilken størrelse dekk du ønsker å installere. Dette vil blant annet avhenge av hvorfor du endre størrelsen på dekkene dine. Hvis du ønsker å forbedre håndtering og grep på bilen din, er du sannsynligvis kommer til å installere dekk som er litt bredere. For eksempel, hvis bilen har 205/50-16 dekk og du ønsker mer grep, kan du installere en 215-bredde eller kanskje til og med 225-bredde dekk. Hvis du ønsker bedre drivstofføkonomi eller ønsker å bruke mindre, enn du kan gå med en smalere dekk. For eksempel kan du installere en 195 dekk i stedet for et 205 dekk.
2

Pass på at dekkene vil passe på hjulet ditt. Hvis du bare installerer et bredere dekk, bør de nye dekkene passe på din eksisterende hjulet. Men bør du ikke installere et dekk som er mye bredere enn de eksisterende dekk, da det vil påvirke bilens kjøreegenskaper. Hvis du installerer et dekk som er høyere enn de eksisterende dekk, vil du også trenger å installere større hjul. For eksempel, hvis du har 15-tommers dekk og ønsker å installere 16-tommers dekk, vil de større dekkene passer ikke på 15-tommers diameter hjul. Du blir nødt til å installere 16-tommers hjul.
3

Kontroller at ytre diameter på dekket forblir den samme hvis du vil at speedometeret til å fortsette å lese riktig. For å være sikker på at den ytre diameter forblir den samme når du installerer et bredere dekk, må sideprofilen å bli mindre. Hvis du er en 205/50-16 dekk og ønsker å installere et bredere dekk, kan du installere et 215/45-16 dekk. Sideprofilen er uttrykt som en prosent av bredden og derfor må være mindre som bredden blir større for at den ytre profil til å forbli den samme. Et dekk profesjonell vil kunne hjelpe deg med de spesielle målinger på dekkene dine.
4

Kjøp dekkene. Det billigste stedet å kjøpe dekkene er fra en stor Internett-basert selskap som selger dekk. Du kan bestille dekkene og få dem sendt til deg og deretter ta dem til en profesjonell og har dem installert. Du kan også kjøpe dem lokalt, og har butikken du kjøpte dem fra installere dem.
5

Har dekkene installert av et dekk profesjonell. Dekk er en av de delene som ikke kan installeres av en amatør. Dekk må monteres på hjulene og deretter balansert riktig med et dekk balansering maskin. Hvis dekkene ikke er riktig installert, kan de slites ut tidligere samt vibrere og riste når bilen er kjørt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98149.html

Previous:
Next:

dekk