Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

All Weather Vs. Snø Vs. Helårsdekk

Det er tre typer dekk som er utformet for å dekke ulike værforhold. For de som bor i klima som sjelden faller under frysepunktet temperaturer, helårsdekk er egnet. I kaldere områder der temperaturer regelmessig falle under frysepunktet, snø og is skaper farlige kjøreforhold og vinterdekk bli nødvendig. En nyere klasse kalt all-weather-plus er produsert av Nokian, en populær dekkprodusent. Bremsing Avstander

Når man sammenligner all-season dekk kontra vinterdekk, er de viktigste faktorene for håndtering og bremsing avstander i snødekte værforhold. Under slike forhold blir det tydelig hvorfor vinterdekk er et utmerket valg i kaldere klima. Vinterdekk kan levere trekkraft som er 25 til 50 prosent bedre enn helårsdekk. På islagte veier, vinterdekk er i stand til å få bilen trygt til en stopp. Helårsdekk under de samme forholdene kan ta opptil 42 prosent mer avstand enn en snø dekket for å få bilen til en stopp.
Tire forbindelser

Vinterdekk og all slags vær dekkene er laget av mykere forbindelser enn helårsdekk. Soft stud og trå fibrene er bygget inn i dekket. Disse fibrene grep veien uten de problemene som metall stendere årsak. Disse forbindelsene være fleksibel i kaldt klima, og dette gir større trekkraft og kontroll. Snø og all-weather dekk er vanligvis laget av silica og mikro pore forbindelser. Helårsdekk er sammensatt av tettere forbindelser som hardner under 45 grader Fahrenheit. Ingen myke piggdekk materialet er til stede i helårsdekk fordi de er laget for å slites mindre raskt enn vinterdekk og all-weather dekk.
Treading

Den trår i snø og all-weather dekk er utviklet for å utvise vann, slaps og snø mer effektivt enn med helårsdekk. Snø og all-weather dekk er laget med bredere sirkulære spor som skaper kanaler for å utvise vann og snø. Siping, eller små innsnitt på slitebanen overflaten, hjelpe dekket gjøre bedre kontakt med veien. Helårsdekk er utformet med mindre aggressive trår som gir mer komfort kjøring på motorveien. Helårsdekk er laget med mindre Siping.
Rubber Manufacturers Association Standards

The Rubber Manufacturers Association er den nasjonale interesseorganisasjonen for elastomer produkter industri. Det finnes to grupper, hvorav den ene er dekket gruppe og består av produsenter som produserer dekk. RMA spesifiserer krav til dekkene som gjør det enklere for forbrukerne å velge et dekk som passer deres behov. M + S dekk gi noen grep i gjørme og snø. RMA har også en annen standard kalt Alvorlig Winter Traction Standard og eventuelle dekk stemplet med logoen, et fjell med et snøfnugg inni den, gir overlegen trekkraft til M + S dekk i snørike forhold.
All-Weather Tire

Nokian Tyres, et dekk produsent basert i Finland, produserer verdens eneste linje med all-weather-plus dekk. Disse dekkene kan kjøres året rundt i snødekte og tørre forhold. Den ble opprinnelig produsert for året kjører for forbrukerne i Finland. Som i 2010, har Nokian to dekk i denne linjen: den WRG2 og WR. Den WRG2 er laget av en raps-silikablandingen mens WR er sammensatt av høy-dispersjon silika. Den WRG2 besitter asymmetrisk trår som gjør det mulig for grep under en rekke forskjellige forhold. WR besitter Hakka Siping som gjør at dekket beholder utmerket grep gjennom hele dekkets levetid.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98120.html

Previous:
Next:

dekk