Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Hva er forskjellen på dekkdimensjoner

Uansett hva bilen du har, vil det aldri nå sitt fulle potensial - uansett hvordan du definerer det - uten de riktige dekkene. Dekkene er de eneste punkter på kjøretøyet som faktisk berører bakken, slik at hver bit av vektoverføring og ytelse hengsler på deres størrelse, design og komposisjon. Grunnleggende Coding

Dekk har flere forskjellige typer kode på sine sidevegger, inkludert belastning, hastighet rating, treadwear guide, dekk sammensetning og tiltenkt bruksområde. Imidlertid er den eneste som er forbundet med størrelsen av en med en skråstrek i mellom en serie av tall. Ett eksempel kan være "P215/65R15." I dette eksemplet er "P" betegner det som et personbildekk, "215" er slitebanen bredde i millimeter, "65" er sideforholdet og "R15" betegner dette dekket som en konstruert for en 15 tommers felg.

Width

Width er trolig dekkets viktigste faktoren når det gjelder trekkraft. Alt annet likt, er dekkets maksimal ytelse potensial bestemmes av hvor mye gummi det setter på veien. Brede dekk gir mer grep under de fleste forhold, de eneste unntakene er når svært brede dekk brukes på snø og is, og i regnet. Brede dekk har en tendens til å flyte over overflaten av vann, is og snø i stedet for å ta tak i veien.
Aspect Ratio

Dekkets sideforhold er en prosentandel lik dekkets sidevegg høyde dividert med slitebanen bredde. For eksempel vil et dekk med en 6-tommers sidevegg og 10-tommers brede slitebanen har et sideforhold på 60 (6 delt på 10 er lik 0,60). En høyere sideforhold nummeret vil gi en mer behagelig tur og mer off-road dyktighet. En lavere ratio vil skjerpe styrerespons og gjøre høyhastighets håndtering mer forutsigbar, men vil forringe ride kvalitet
Rim Size

Denne er ganske enkel;. Et dekk med en R15 betegnelsen har en 15-tommers hull i midten. Du kan ikke passe en R15 dekk på en 16-tommer eller større rim, og en 14-tommer eller mindre rim vil bare falle gjennom hullet.
Andre hensyn
< p> De to viktigste dekk betegnelser enn størrelsen er den belastning /hastighet symbol. Etter belastning /hastighet symbol betegnelse vil være en to-sifret tall etterfulgt av en bokstav, for eksempel 85H, 60S eller 40Z. Dekklast rangeringer starter på null, som er rangert for 99 pounds. Hvert tall opp fra som legger 3 prosent til dekkets kapasitet. For eksempel, tilsvarer en "40" rating 309 pounds per dekk, tilsvarer 60 551 pounds per dekk, 70 (en av de vanligste) er lik 739 pounds per dekk, og 99 tilsvarer 1,709 pounds per dekk. Hastigheter betegne dekkets maksimale trygge, vedvarende hastighet, som starter på "L" (75 mph) og gå gjennom "Z", jo lengre ned du går i alfabetet, jo raskere karakterer. Det eneste unntaket fra denne regelen er H-karakter dekk (130 mph), og Z-rated dekk (149-plus mph, som faktisk er tregere enn W-rated er 168 km /h og Y-rated er 186 mph).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98143.html

Previous:
Next:

dekk