Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Effekter av Nitrogen på dekk

Bruke nitrogen i stedet for luft i dekkene er ikke noe nytt, den praksisen går tilbake til andre verdenskrig, da servicepersonell brukte den til å fylle dekkene på høyden flyet. Den kalde, tynne luften i høyden ville føre til at vanndamp i luftfylte dekk å slå inn iskrystaller og luften seg til å krympe, potensielt resulterer i et flatt dekk landing. Rent nitrogen ikke inneholder noe vanndamp. Nitrogen fylling har blitt svært populært blant flåten eiere (spesielt over veien truckførere) for disse og andre kvaliteter. Langsommere trykktap

Selv om det kan virke rart å tenke på fysiske dimensjoner som kommer inn i bildet på et atomært nivå, er det faktum at nitrogen atom er vesentlig større størrelse (i forhold til oksygen) bidrar til å holde dekk oppblåst lenger. Butylgummien fôr innsiden av dekkene dine er ikke helt solid, dens status som en polymer betyr at (på et atomært nivå) er det mer ligner en netto enn et ark. De bittesmå oksygenatomer til slutt vil jobbe seg gjennom nettet, forårsaker et tap av lufttrykk. Nitrogen vil lekke også, men på en mye langsommere.
Bedre drivstofføkonomi

Et dekk primære jobb er å gripe veibanen for å aktivere akselerasjon, bremsing og snu . Det gjør det ved hjelp både mekanisk heft (gummi evne til å bøye og deformere å ta små ujevnheter i veien) og molekylære vedheft (dekkets limlignende "klissete" når varm). Litt redusere lufttrykk kan øke begge typer vedheft, bra for grep, dårlig for drivstofføkonomi. Sticky dekk øke mengden av innsats motoren må anstrenge å flytte bilen, noe som er grunnen traktor trailer dekk (som er optimalisert for drivstofføkonomi over alle andre aspekter) bruker en rock-hard gummiblanding som kjører på 900-pluss psi. Nitrogen evne til å opprettholde dekkets lufttrykk kan ha en merkbar effekt på drivstofføkonomi, spesielt hvis bilen går ofte tusenvis av miles i løpet av kort tid.
Tire Holdbarhet

Økt mekanisk vedheft nivåer vanligvis kommer på bekostning av dekk holdbarhet, som er en grunn at lavere dekktrykk vil uunngåelig føre til for tidlig slitebanen slitasje. Stor diameter dekkene er spesielt følsomme for endringer i lufttrykket og slitt ut felger er utsatt for lekkasje. En måte å finne ut om dekkene kjøre på kronisk lavt lufttrykk er å se på slitebanen, hvis dekket er slitt merkbart mer på indre og ytre kantene enn i midten, så oddsen er har dine presset vært for lave

tillegg bruker rent nitrogen betyr at innsiden til dekk ikke vil bli utsatt for visse uønskede i atmosfæren, inkludert vanndamp og oksygen. Når de utsettes for varme og konstant bevegelse, kan disse elementene jobbe seg inn i gummi, nedverdigende det fra innsiden og ut. Riktignok ser utsiden av dekket ditt slike elementer hele tiden, men du kan negere sine effekter ved å bruke en gummi protectant og balsam en gang i måneden eller så. Ingen slik flaks med innsiden.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98156.html

Previous:
Next:

dekk