Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Personbil Tire Vs. SUV Tire

Det er to grunnleggende forskjeller mellom personbiler og SUVer. Den første av disse er et spørsmål om utforming: SUVer er konstruert hovedsakelig på samme måte som personbiler, bortsett fra at de er generelt tyngre, og foran eller firehjulsdrift. Den andre forskjellen er design hensikt. Personbiler er designet for å frakte passasjerer enn asfalterte veier, SUVer er designet for å krysse en rekke forskjellige terreng til å frakte passasjerer eller gods. Disse forskjellene er reflektert så mye i sine respektive dekktyper som de er i andre aspekter av bilens design.
Knobbys lastebil dekk
Grunnleggende Tire Forskjeller

Generelt SUV dekk er av en større og tyngre konstruksjon enn personbil dekk, med en knobbier dekkmønster bedre egnet til sporadisk off-roading enn en passasjer i bilen. Bildekk er vanligvis konstruert for å gi en behagelig tur over asfalterte flater, og dekkmønsteret er spesielt rettet presses vannet vekk fra dekk-til-road kontakt patcher på hastighet.
Gummi compunds
p Som et bilens wieght øker, krever det en hardere gummiblanding for å tåle økt friksjonsslitasje. For eksempel bruker en £ 2000 racerbil utrolig klissete gummi til å gripe veien for svinger, bruker en traktor trailer betong-hard gummi for lang levetid, og de tyngste kjøretøyene på planeten (tog) har metall hjul. Det er en trade-off med å bruke hardere gummiblandinger, siden gummi er avhengig av en viss elastisitet å gripe veien, gir en hardere sammensatte mindre svinger grep og bremseegenskaper enn en mykere en
Sidewall. Bygging

En SUV har vanligvis høyere sidevegger (den vertikale delen av dekket som forbinder slitebanen til randen), noe som ville bøye mye mer under svinger hvis alt annet var like. Å bekjempe virkningene av sideveggen flex under SUV større vekt, dekk ingeniører bruker tykkere gummi i dekksidene. Selv tykkere sidevegger ville i og for seg gjøre for en strengere tur, gjør den økte høyden på en SUV dekk den til å bøye mer under belastning, benektende denne effekten.
Dekkmønster

En passasjer bilens dekk vil vanligvis ha sidespor som er mer feid-back enn de av SUV dekk. Dette gir mer gummi å kontakte veien på et gitt punkt, øker dekkets tørr-road grep. SUV dekk har generelt flere kvadrat-off slitebaneblokker å øke pund per kvadrat-tomme kraft der dekket er i kontakt med bakken. Dette gjør SUV dekk å grave i ulendt terreng for grep, i motsetning til skøyter over toppen som et bildekk ville.
Hastighetsklasse

SUV dekk vil generelt ha en lavere hastighet rating enn sine personbil kolleger. Ifølge BF Goodrich, dette skyldes i stor grad til dekkets knobby slitebanen, som er mindre i stand til å spredendedesign den vedvarende varmen i høy hastighet enn en bil dekkets større mønsterblokker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98050.html

Previous:
Next:

dekk