Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Om Bil Dekk

Dekk er en viktig og ofte under verdsatt aspekt av biler som tilbyr ganske mye fordeler til bilen. Disse ringformede enheter gir mulighet for bedre veigrep, bremsing og styring, og også beskytte biler som en støtdemper. De er ansvarlig for en jevn, behagelig tur og kommer i mange varianter. De fleste bildekk er vanligvis laget av gummi i disse dager, selv om det er noen som er sammensatt av andre materialer. History of

Tidlige dekkene ikke ligne dem som vi ser på biler i dag. De var ganske enkelt metallband som var festet til utsiden av et hjul. Disse bandene tett mot hjulet ramme og var ansvarlig for å binde sammen hjulets eiker, noe som ga dem deres navn. Den første praktiske dekk å ligne moderne dekk ble gjort i 1887 av John Boyd Dunlop, som var ute for å avhjelpe de jolts en bil laget som det gikk over røffe veier. Siden da har dekkene vært sterkere og mer langvarig, selv om deres grunnleggende rammeverket designen ikke har endret seg for mye.
Type
p Det er mange forskjellige typer dekk som kan bli differensiert etter sine bruksområder. Det er dekk laget spesielt for å ta biler i gjørme eller snø, noe som gir bedre veigrep. Høy-ytelse dekkene er laget for å tåle friksjonen skapt ved høye hastigheter. Det er også off-road dekk som er laget for racing biler, og spesielle dekk som har blitt designet for å kjøre godt selv etter at sjåførene har fått en flat på veien.
Egenskaper

Moderne bildekk har ulike funksjoner som bør nevnes for å få et bedre inntrykk av deres samlede funksjon. En dekkets slitebane er uten tvil en av de viktigste funksjonene. Slitebanen er ansvarlig for trekkraft og er sammensatt av de geometriske mønstre du ser kjører langs en dekk. De dypere spor i et dekk er ment å kanalisere regnvann slik at dekkene kan bevege seg lettere på våt asfalt. Moderne dekk har elektroniske press skjermer som varsler sjåføren om at dekket er lite luft.
Fordeler
p Det er en rekke fordeler ved å ha bildekk som er i god form og av god design og kvalitet. For ett, gir de svært god trekkraft på veien, som holder biler sklir på våte asfalten eller på topphastighet på tørre dager. Dekkene gir en jevn, behagelig tur for folk å kjøre bil så lenge de holdes i anstendig stand. Hvis de ikke er det, vil fordelene de tilbyr avta.
Risk Factors

Når dekkene ikke er holdt i god stand og er over-slitte, visse sikkerhetsmessige problemer vil spiller inn. Hvis de har for mye luft i dem, de er mer sannsynlig å sprekke på veien, men hvis det er for lite, de er mer sannsynlig å gå flat. Kjøre et dekk til sin slitebanen er slitt ned er kjent som la dekket gå skallet. Når dette skjer, er det et tap av kontroll, som styring og bremsing effektivitet gå helt ned.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98018.html

Previous:
Next:

dekk