Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Bildekk Kjøpetips

For å finne ut om du trenger å kjøpe nye dekk, sette inn en krone i slitebanen på dekket med hodet vendt mot deg. Hvis du kan se toppen av Lincoln hode, er dekkene seg ned for mye, og det er på tide å bytte dem ut. Når du trenger å skifte dekk, bestemme hva vurdering av dekk du trenger. Deretter vurdere de forskjellige typer dekk basert på din kjøring, kjørelengde vurdering av dekkene du vurderer og alderen på dekket du kjøper. Lese Sidewall

å bestemme spesifikasjoner på dekk, se på sideveggen av dine nåværende dekk. Det første tallet representerer bredden av dekket målt i millimeter. Det andre tallet er sideforholdet, som sammenligner den bredde av dekket til høyden av dekket. Det er viktig å holde dette forholdet det samme, slik at bilens kilometerteller kan beregne miles riktig. Den neste bokstav viser konstruksjonen av dekkstammen lag. En vanlig brev er "R" for radial. De to neste tallene viser dekkets diameter. Hvis du ikke får riktig størrelse, vil dekket ikke passer på bilen din. De neste to tallene representerer den lastbærende evne av dekket. Bruk en last-konvertering diagram for å bestemme den maksimale belastningen og deretter flere av fire for å få den totale belastningen på dekkene dine kan håndtere. For eksempel tilsvarer det nummer 91 til 1,356 pounds. Multiplisere dette med fire viser at et sett av 91 rangerte dekk kunne bære et trygt bil og passasjerer som veier 5,424 pounds. Den neste bokstaven representerer hastigheten vurdering. A er den langsomste, Z er den raskeste og Q er mest vanlig på personbiler. De to siste bokstavene --- M og S --- hermed at et dekk er sertifisert for bruk i gjørme og snø.
Dekktype

kjørestil og forholdene du vanligvis kjører i vil diktere hvilken type dekk du ønsker å kjøpe. Helårsdekk er egnet for folk flest, fordi de vil fungere året rundt, og vil vare lenge. Hvis du kjører er mer aggressive, trenger du kanskje en forestilling eller ultra-ytelse dekk for bedre håndtering og bremsing. Hvis du bor i et område som er Snøhvit eller isete, bør du vurdere vinterdekk --- de vil tilby bedre sporing i de kalde forhold. Imidlertid bør disse dekkene tas av under varmere vær fordi de vil slites raskere og ikke har så mye trekkraft som helårsdekk.
Alder og kjørelengde

Jo høyere kjørelengde vurdering, vil lengre dekkene vare. Ikke alle dekk har en kjørelengde vurdering, og vanligvis de som ikke ikke vil vare så lenge. Når du er ute på dekk for å kjøpe, sjekk produksjonsdato ved å se etter "DOT" etterfulgt av fire tall på sideveggen av dekket. De to første tallene er uken og de to siste tallene er året. For eksempel ble et dekk med DOT1206 produsert i 12. uke av 2006. Ikke kjøp et dekk som er mer enn et par år gammel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98110.html

Previous:
Next:

dekk