Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Hvordan er dekk produsert?

Dekk er omtrent overalt. De er på alle typer biler, lastebiler, terrengbiler, busser og industrielle kjøretøyer. De gjør det mulig bevegelse gjennom ulike terreng med relativ letthet. Dekk kan også ha et liv etter døden fordel i form av brensel eller som en swing. Det som synes å være en enkel konstruksjon av gummi er faktisk et kompleks oppretting med flere forskjellige lag og materialer. Inne Layer

Felgen er den innerste lag av dekket. Dette er et metall sirkel som er fremstilt av enten stål eller aluminium. Den støtter formen av dekket og tillater at dekket kan være festet til hjulet på kjøretøyet. Felgen er vanligvis festet til hjulet via metallet bærer og er ofte dekket med en hjulkapsel. Resten av dekket er da festet til felgen, slik at luft kan strømme mellom felgen og resten av dekket, holder den oppblåst.
Innerliner

Den indre liner stiger opp fra dekket på en opp-ned "U" fashion. Det er der luften er holdt, i tomrommet mellom felgen og den indre liner. De fleste dekk bruker ikke luftslangene lenger - som var vanlig i det siste - men heller ha luften flyter i dette området. Butylgummi eller en halogenerte butyl gummiblanding er oftest brukt til å lage denne indre liner. Den indre foring er meget tynn, selv om den nøyaktige tykkelse varierer per dekk. Den er produsert gjennom et system kalt calendering - prosessen med å trykke et materiale for å gjøre det tett, men tynn -. På grunn av den tynne strukturen i innerbelegget
Bead Filler

perle filler holder indre liner til felgen. Dette inneholder den kanttråd som er en lang wire loop som sirkler rundt omkretsen av dekket flere ganger. Denne ledningen er omgitt av flere tykke lag av en hard gummi for ikke å skade de andre komponentene av dekket. En chipper, et gummimateriale skjøvet rundt perlen filler, er også knyttet til den perle filler for å beskytte sideveggen og en flipper, en gummi låsemekanisme, holder alt på plass.
Body Ply

Kroppen ply er to strimler av stål og stoff som har blitt kalandrerte i tynne strimler som gir støtte og beskyttelse til dekket. Gummi er så presset mellom ledninger og stål for å gi et beskyttende skall over stjele og stoff, noe som gjør for en stabil og solid dekkonstruksjon. Styrken og kvaliteten av dekket er bestemt av hullene i ledninger, Stivheten av konstruksjonen og binding mellom overflatene. Dette blir deretter dekket med en nylon cap. Hetten ikke helt dekke kroppen ply, men heller det sitter mellom ply og dekk slitebanen.
Gummi Gjenger og sidevegger

gummi på dekkene er ofte en blanding av både gummi og et fyllstoff. Dette gjør gummien mer egnet for å håndtere de ulike forhold at dekket skal brukes i. De ulike dekk kvaliteter inkluderer dekk opprettet for å håndtere snø, regn eller våte værforhold, dekk til preformance og racing, eller den mer vanlige Helårsdekk . De mest vanlige typer gummi som benyttes for dekk omfatte naturlig gummi, styren-butadien-gummi, polybutadiengummi og butylgummi, selv om andre typer av gummi er også brukt i dekk produksjon. Sot og silika blir ofte tilsatt til gummien i forskjellige mengder for å gi gummien med ulike kvaliteter. Gummien er blandet og dannet gjennom en maskin prosess som gir gummi i form av et slag, som ganske enkelt er en sammenhengende linje av gummi.
Treading og sidevegger
< p> slitebanen og sideveggene er dannet gjennom en prosess kalt ekstrudering. Denne prosessen omfatter å tvinge rågummi komponenter i en maskin som presser dem inn i ønsket form. Dette gjøres ved å oppvarme gummien til en ønsket temperatur, og deretter å føre den gjennom en forme hodet. Den samme maskin benyttes til å ekstrudere slitebanen av dekket, kan ikke brukes for å ekstrudere sideveggene på grunn av den ekstreme forskjell i tekstur og størrelse av slitebanen versene sideveggene. Mer enn én ekstrudering hode og maskinen kan være nødvendig for sideveggene, spesielt hvis en dekorativ sidevegg blir utformet, for eksempel en hvit vegger sidevegg.
Assembly
< p> Hver av komponentene av dekket er satt sammen ved bruk av maskiner og roboter. Dette gjøres ved høye temperaturer og trykk for å sikre at alle komponentene holde sammen på riktig måte. Når montert dekkets botemidler for en angitt tidsperiode på innstilt temperatur. Denne tid og varme-forhold er avhengig av de spesifikke forbindelser som brukes i gummi-dekkets-prosessen og bruken av dekket. Inspektører deretter undersøke hvert dekk etter herding av dekket. Dekk som ikke passerer inspeksjon blir så gjenvunnet og brukt i etableringen av andre dekk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98124.html

Previous:
Next:

dekk