Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Forskjellen mellom Trailer & bildekk

Med alle de valg og teknologi tilgjengelig i dagens dekk marked, lurer du kanskje på hvorfor en spesialisert trailer dekk bør også være nødvendig. Det faktum at tilhengere (som rett og slett bli slept rundt som dødvekt) engang trenger en spesialisert dekk synes counterintuitive, en £ 5000 trailer bør ikke trenger noe mer støtte enn en £ 5000 bil, spesielt med tanke på at det ikke må slå eller akselerere. Men trailer dekk konstruert slik de er for en veldig spesiell grunn. Grunnleggende forskjeller

Biler og trailere har to svært forskjellige krav. Bildekk er utviklet for å gi trekkraft i frem-og-tilbake (langsgående) og side-til-side (lateral) retninger whiles gir en komfortabel tur. Trailer dekkene er konstruert for å tåle vekten av tilhengeren for mange tusen miles mens ikke sprette trailer av veien, og det er omtrent det.
Stivhet

One av de store måter som tilhengerdekk avviker fra bildekk, er at de har svært stive sideveggene. De svært tykke sidevegger er laget for å bidra til å støtte tilhengervekt uten å bøye, men at mangel på fleksibilitet bærer med seg noen iboende ulemper. Bildekk 'sidevegger flex å tillate mer av dekkets slitebane å holde kontakt med veien, en velsignelse for ytelse, men en forpliktelse hvor holdbarhet er bekymret
Rolling Resistance | <. br>

Trailer dekkene er mer holdbare enn bildekk av to grunner. Den første er den nevnte sidevegg tykkelse, er den andre tilhengeren dekkets gummiblanding. Alle rullende objekter har en viss mengde "rullemotstand", som er dekkets tendens til å holde seg til veien. Mens klissete er bra for ytelse og trekkraft, det reduserer drivstoff kjørelengde og øker dekkets temperatur under flytting. Trailer dekk har svært harde gummiblandinger, noe som bidrar til å redusere rullemotstanden, men absolutt dreper trekkraft. En ekstremt eksempel på lav rullemotstand hjulene er solide metall tog hjul, som er svært effektiv på å la toget å bevege seg, men gjør lite for å gripe spor.
Bygg Typer
< p> Nesten alle bildekk er "radielt" designet, noe som betyr at deres interiør belter er satt til 90-graders vinkel til hverandre, slik at noen er alltid peker i kjøreretningen. Mens du kan kjøpe radial trailer dekk, mange er mindre sofistikert skjevhet-ply type, som bruker belter satt ved 45-graders vinkler. Skjevhet-ply dekk er litt mer robust og skade motstandsdyktig enn radialdekk, men radials tilby en bedre tur, bedre drivstofføkonomi, lengre levetid, bedre veigrep og bedre trailer sporing.
Mixing Trailer og bil dekk

Du kan bruke lett lastebil dekk på en ganske lett trailer, men du vil ønske å trekke minst 10 prosent av dekkets løftekapasitet på kontoen for sidevegg flex. Personbildekk flex enda mer, slik at du kanskje må trekke så mye som 40 prosent lastekapasitet for sikker drift. Du bør aldri, aldri, aldri bruke trailer dekk på en bil. Du kan få en litt bedre drivstoff kjørelengde, men det vil komme til en rask slutt når du går flyr av veien eller få T-boned mens gli gjennom et veikryss.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98137.html

Previous:
Next:

dekk