Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Nye dekk Årsak en summende lyd i bilen min

Tire støy - også kjent som dekk brøl eller nynne - har ikke mye å gjøre med dekkene blir ny, det er snarere et problem med utformingen av selve dekket . De fem sansene er veldig flinke til tuning ut noen form for konstant input, og det inkluderer lyden av bilens originale dekk. Bilens nye dekk kan godt være høyere, men det er også en sjanse for at de er rett og slett produsere en annen lyd frekvens fra en produsert av de gamle dekkene. Dekkonstruksjon

Dekk har tre hovedkomponenter: den gummiblanding, på slitebanen og de interne forsterkende band. En mykere gummiblanding fatt veien bedre, men slites ut raskere. En perfekt glatt racing dekk setter mest gummi på veien, men mangler kanaler til ferje vannet vekk fra slitebanen. Sterke forsterkende band holde dekket runde, men de tillater ikke det å deformere å passe veiforhold.
The Nature of dekkstøy

dekkstøy isn 't lyden av dekkene treffer veien, per se. Lyd er ikke en konstant strøm av energi, er det et resultat av den raske og kontinuerlig komprimering og dekomprimering av luft. Hvis en av en dekkenes mønsterblokker treff veien ved lav hastighet, det er nesten lydløst fordi luften har muligheten til å flykte fra rommet mellom mønsterblokker (gummi mellom sporene) og veien uten å komprimere. Men i høy hastighet, komprimerer den samme bit av slitebanen luften, deretter luften utvider seg mellom blokkene av gummi på dekk slitebanen. Når neste slitebanen blokken kommer sammen, komprimerer den luften igjen, og på dette går, før du ender opp med konstant brøl av luft blir stadig komprimert og utgitt

gummiblandinger.

hardt eller mykt dekkets gummiblanding spiller en avgjørende rolle i å bestemme dekkstøy, som en stein-hard gummiblanding komprimerer luften mer enn en mykere en. Tenk på det som forskjellen mellom å slippe en ti-kilos ordbok flatt på gulvet og innpakning som ordbok på en pute før slippe det. Puten absorberer mye av ordlisten energi, komprimere seg selv i stedet for å la ordbok for å komprimere luft fanget under.
Off-road dekk og støy

Off-road dekk har store, "knobby" mønsterblokker stedet for store, jevne blokker. Disse knottene øke dekkets punkt-kontakt press på bakken, slik at det å grave i bløt jord i stedet for å fordele belastningen og skimming over toppen av det. Dessverre, når du er på en glatt overflate, disse knottene gjør det samme med luft: De klemme luften mot bakken, komprimere den. De store, åpne områder mellom knottene at luften til å utvide mer enn den ellers ville gjort. Dette ekstrem komprimering-dekompresjon syklus er det som gjør off-road dekk roar på motorvei hastigheter.
Low-Noise Bane
p Det er to måter å redusere slitebanen støy, enten ved å redusere luft komprimering eller redusere ekspansjon. Dekkprodusenter vil ofte ingeniør dekk med et par solide gnir av slitebanen går hele veien rundt slitebanen. Denne solide bandet bærer effektivt mer av bilens belastning enn de åpne tråkker elementer og - siden ingen luft kan komme under - bidrar til å gjøre det roligere. Den motsatte tilnærmingen er å skaffe seg en rekke solide grooves rundt dekk som gir luft et sted å lufte i stedet for fullt komprimere. Alt annet likt, er den tidligere tilnærmingen bedre, i de fleste tilfeller, siden det også gir mer gummi på veien for å styrke tørr-road trekkraft.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98334.html

Previous:
Next:

dekk