Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Kjemiske egenskaper Dekk

løpet av det 20. århundre, ble dekket synonymt med industrialiserte samfunn. Selv gummi representerer en ledende komponent, dekk også inneholde et utvalg av kjemikalier. Industribedrifter vil variere de kjemiske egenskapene i et dekk avhengig av tiltenkt bruk. For eksempel må racing dekk stå opp bedre å varme enn passasjer-bildekk, slik at bedriftene bruker en høyere prosentandel av syntetisk og kjemikalier i disse dekkene. Gummi kjemiske egenskaper

Omtrent 40 til 60 prosent av et dekk er gummi. Et dekk består vanligvis av fire forskjellige barn av gummi: naturgummi, styren-butadien gummi, polybutadiengummi og butyl gummi. Om lag 55 prosent av dekkets gummi innholdet er i sideveggen og trå, og selskaper bruker naturlige, styren-butadien og polybutadiene gummi i disse områdene. Butyl gummi og halogenerte butyl gummi makeup den indre duken av et dekk. Den gummiblanding i en standard-passasjer-bildekk er 55 prosent syntetisk gummi og 45 prosent naturgummi.
Kjemiske fyllstoffer

fyllstoffer og tilsetningsstoffer legge kjemikalier til dekkene. Forsterkende kjemiske midler utgjør en høy prosentandel av de kjemiske tilsetninger som brukes, og den mest vanlige er sot, silika og harpiksen. Industribedrifter bruker anti-nedbrytningsprodukter (antioksidanter, parafin og voks) samt vedheft arrangører (kobolt salter, messing på wire og harpiks på tekstiler) i dekkene. Svovel tjener som et kurativt middel. Oljer, klebemidler, peptizers og myknere representere andre kjemiske tilsetningsstoffer. Bomull, aramid fiber, stål stoff, rayon, polyester og glassfiber er også vanlige tilsetningsstoffer.

Kjemiske egenskaper etter vekt

Ifølge The Goodyear Tire and Rubber Company, er den vanligste dekk den P195/75R14 all-season passasjer dekk, veier omtrent 22 pounds. Dette dekket består av £ 6,0. av fem forskjellige syntetiske gummier, og inneholder 4,5 kg. av åtte typer av naturgummi. Sot representerer £ 5,0. av dekket. Dekket består også av £ 1,5. av ståltråd, og £ 2,0 av polyester, nylon og stål beadwire. Endelig selskaper ingeniør dette dekket med £ 3,0. av 40 ulike kjemiske stoffer, voks, oljer og pigmenter.
Kjemiske egenskaper ved Tire Biprodukter Prosenter

Ifølge en juli, 1995 rapport fra CalRecovery, Inc. som analyserte konsentrasjonene av kjemikaliene i asken av brent dekk, representert sinkoksid 37,8 prosent av dekket biprodukt, mens 22,3 prosent av asken besto av silika dioksyd. Lime var 5,7 prosent, ferrix oksid var 7,4 prosent og sulfat ioner var 7,0 prosent av dekket aske. Titanium oksid, magnesium oksid, natrium oksid, kalium og aluminiumoksid representerte en samlet 5,9 prosent av dekket biprodukt.
Kjemiske egenskaper av Trace Elements

Ifølge en 2002 studie av forskere ved Aristoteles-universitetet i Thessaloniki, en rekke elementære metaller utgjør også et dekk sammensetning. Sink representerte den mest utbredte kjemiske egenskapen finnes i studien, på 10 000 deler per million. Kobber utgjorde omtrent 75 ppm av dekkets partikler. Barium sto på ca 25 ppm, og føre ved 20 ppm. Andre kjente spor kjemiske egenskaper inkluderer krom, nikkel, strontium og vanadium.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98335.html

Previous:
Next:

dekk