Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Tire Size Effect on Gear Ratio

Dekk størrelse har ingen effekt på girutveksling, girutveksling i seg selv er en fast mekanisk konstant bestemmes av antall tenner på aksler inngang (pinion) utstyr og utgang (ring) gear. Imidlertid kan dekk-dimensjon, og påvirker, kjøretøyets "effektiv" utvekslingsforhold, som er en noe mer komplisert sak. Dekk Cicumference

Effektiv forholdet handler om hvor mye bakken dekket dekker per omdreining (aka "omkrets"), som har alt å gjøre med dens diameter. Dekk omkrets er lett å beregne ved hjelp av den gamle skoledager formel "2 x Pi (3,14) x R (radius)." Vi vil bruke en 30-tommers høye (30-tommers diameter) dekk som et eksempel. To multiplisert med 3,14 er lik 6,28, siden avstanden er lik halvparten av diameter, vil vi neste multiplisere 15 (30 delt på to) ved 6.28 for å få 94,2 inches i omkrets. Du kan faktisk bare bruke snarveien "Diameter x 3,14" i dette tilfellet, siden du multiplisere med to og deretter dele på det.
Størrelse forskjell

Som i eksempelet ovenfor, si at du bytter fra en 30-tommers høye dekk til en 40-tommers dekk. Den 40-tommers dekk dekker 125,5 inches per omdreining, og det er 31,4 mer enn 30-tommer. Fordel 31,4 av den opprinnelige dekkets omkrets og du kommer til 0,333, som, når konvertert til prosentandel, kommer ut til 33,3 prosent. Det er den effektive nedgang i girutveksling du vil oppleve når du bytter til større dekk. Ligningen ser slik ut: "N" (omkrets av nye dekk) minus "O" (omkrets av gamle dekk) er lik "D" (forskjell). "D" delt på "O" er lik endring i prosent.
New Effektiv Ratio

Effektiv forholdet er svært viktig siden det er direkte i forhold til bilens dreiemoment og akselerasjon. For å få den effektive forholdet, multiplisere andelen i endring av den opprinnelige girutveksling og deretter trekke fra akselavstand. Vi vil si 0,333 ganger lager aksel forholdet 4:1 (1.333), som garn du en ny ratio på 2.7:1.
Gjenopprette Stock Ratio

Hvis du kjører større dekk og ønsker å returnere bilen til sitt lager effektiv girutveksling og akselerasjon, må du bytte ut gearset i differensialen. For å finne ut hva din nye ideell girutveksling vil bli, bare legge andelen i endring fra det gamle forholdet (1.333 i vårt eksempel) til eksisterende forhold. I dette eksempelet, etterlater du på utkikk etter en ny gearset med 5.333:1 ratio.
Dynamiske endringer

Ikke alle endringer i ytelse på grunn av dekkets diameter nødvendigvis dårlig. skifte dekk er en god måte å gjøre mindre endringer i bilens akselerasjon og toppfart uten å måtte ty til en gearing endring i differensialen. For eksempel, hvis du er dragracing og motoren din når sin røde linjen før du treffer slutten av drag-stripen, kan du installere større dekk for å redusere den effektive girutveksling. Det motsatte gjelder også. Dersom det på slutten av drag strip, leser turteller 1000 RPM under motorens toppeffekt RPM så kan du se noen alvorlige gevinster i akselerasjon ved å bytte til en mindre dekk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98138.html

Previous:
Next:

dekk