Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Auto Tire Sammenligninger

Tire engineering er noe av en svart kunst i bilverdenen, fullt forstått av noen flere enn de som gjør det for en levende. Dekk er ganske muligens en av de viktigste leddene i bilen, som eneste del å ta kontakt med veibanen. Uansett hvor godt konstruert bilen eller dens suspensjon kan, alt kommer til nytte hvis det rullende materiell er ikke opp til oppgaven med å sette alt det potensial til fortau. Basic Design
p Det er fem grunnleggende faktorer som påvirker dekkytelse: sidevegg høyde, dekkbredde, konstruksjon, mønsterdesign og gummiblanding. Hver og en av disse påvirker ytelsen på en annen måte, og må balanseres for å gi den type ytelse kjøperen forventer.
Dekkbredde

En kritisk del av dekkytelse er størrelsen. Uansett hva dekkets konstruksjon eller gummiblanding, kommer ultimate trekkraft ned til å ha så mye gummi på veien som mulig. Ekstra bredde er en av de mest åpenbare aspekter av ytelse dekkonstruksjon, men har noen ulemper. Brede dekk har en tendens til å felle vann under, nødvendiggjør bredere vannkanaler å fjerne det. Disse vannkanaler fjerne noen av dekkets fordeler, og ikke bidra til håndtering.
Mønsterdesign

De to essensielle ekstreme i mønsterdesign er store, knobby monster truck dekk og racing slicks som ikke har noen tråkker i det hele tatt. Dekk har slitebanen av to grunner, den første er vann fjernes og den andre er å øke kontaktpunkt press. Et dekk med svært få vannkanaler ("lamellene") legger mer gummi på veien for trekkraft i den tørre, men blir farlig glatt i regnet. A "knobby" dekk legger mer press på bakken per kvadrattomme, slik at det å grave å terreng for mer trekkraft off road.
Gummiblanding

Høy ytelse dekkene har en myk gummiblanding (ofte innlemme silikon) for å hjelpe dem holde seg til veien. Når den er varm, kan slike dekk faktisk bli klissete å ta på, nesten som gummi sement. Men disse myke trå forbindelser en tendens til å slites ut veldig raskt og redusere drivstofføkonomi. Harde dekk (som de som brukes på tunge lastebiler og økonomi biler) ikke gripe veldig godt, men deres mangel på klissete betyr at de kan rulle lettere. Slike "redusert rullemotstand" sørger for en varig dekk som garn god drivstofføkonomi, men er ikke egnet for ytelse bruk.
Sidewall Høyde

Også referert til som "aspect ratio", en dekkets sidevegg høyde har en stor innvirkning på ytelsen. Sideveggen fungerer som noe av en pute mellom slitebanen og hjulet, slik at dekket deformeres til veiforhold. Mens høye sidevegger er bra for komfort og off-road ytelse, de har en hard tid å holde dekket slitebanen sentrert under felgen, dekket slitebanen har en tendens til å floppe frem og tilbake under kanten under raske venstre-høyre manøvrer. Som sådan, mange sportsbiler bruke svært korte sideveggene for å øke styrerespons og "kontrollerbarhet" på de ytre grensene av vedheft. Korte sidevegg dekk gir en grovere tur enn sine høye fettere, og ikke beskytte felgen samt fra skade på grunn av jettegryter og fortauskanter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98139.html

Previous:
Next:

dekk