Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Dekk of Today Vs. Dekk of the Past

Tire teknologien har ikke bare utviklet seg parallelt med biler som helhet, på mange måter, det har drevet utviklingen av biler. På et tidspunkt var den typiske bilbransjen dekk bare hul gummi ledningen pakket rundt hva var egentlig en buggy hjul. Faktisk ville det være rimelig å si at dekk tech er det som til slutt begrenser bilindustrien utvikling, uavhengig av om du snakker racerbiler eller bare den gjennomsnittlige putt-om. Bygg

Dekk har avansert i to store måter siden biler først traff gatene - eller spor, slik tilfellet kan være - over et århundre siden. Oppfinnelsen av vulkanisert gummi innledes den første store revolusjonen i dekkutviklingssjef, men hvis du kommer til å trekke en linje i sanden for å avgrense epoker av utvikling, så det må være i 1975 da Michelin introduserte den aller første radial personbil dekk. Tidligere skjevhet-ply dekk brukt en ledning konstruksjon som kjørte diagonal på slitebanen retning, noe som ga en ganske jevn ride, men forferdelig forestilling. Radialdekk bruke forsterkende bånd som festes rundt dekkets omkrets, noe som gir en langt sterkere dekk, lavere rullemotstand og overlegen ytelse på fortau. Avveiningen er at radialdekk er ikke så punktering motstandsdyktig, og ikke gir for off-road ytelse som skjevhet-lag gjør.
Going Slangeløse

Det var en gang, brukte alle dekk slanger. BF Goodrich første patent på slangeløse dekk i 1952, og snaue tre år senere var de fabrikk-standard på nesten alle nye biler produsert i USA. Slangedekk opprettholde flere ulemper over slangeløse dekk, det primære er at indre rør vil ha en tendens til å gni på innsiden av dekkets ytre liner i fart. Dette rubbing skaper mye varme, noe som reduserer fartspotensiale, slangens levetid og sikkerhet på vedvarende motorvei hastigheter. Slangeløse dekk var en enormt viktig skritt ikke bare dekk evolusjon, men i utviklingen av vår nasjon. En kort titt på historien vil avsløre at Dwight D. Eisenhower signerte Federal Highway Act for bygging av et amerikansk interstate systemet i 1956. Ike begrunnet interstate systemet som en kald-krig forsvar mål, men den høye sannsynligheten for dekk svikt og visjoner av daglige kjedekollisjoner er det holdt Kongressen fra å passere loven et tiår før slangeløse dekk traff scenen.

Størrelser

Laugh hvis du ønsker å på buggy-bildekk i 1910 og 1920-tallet, men det var en viss logikk bak det på den tiden. Mest turn-of-the-tallet veiene var litt mer enn smuss spor, kjernet til gjørme på daglig basis med hest og hest og vogner. Disse vognene forlot et unikt sett med hjulspor i veien, steder hvor skitten ble komprimert nok ikke å knele de første biler. Faktisk, så biler fulgte veiene og veibygging fulgt biler, vi faktisk sår opp med å holde det meste av den gamle buggy proporsjoner i form av akselavstand og sporvidde. Dekk har etter hvert fått langt større med hensyn til bilens generelle sporvidde, og sideveggene har fått kortere å forbedre on-road håndtering. Vi har radialdekk konstruksjon for å takke for dekkets nyvunne allsidighet i form av side. Radial konstruksjonen gjør et dekk til å holde formen mens resterende fleksibel nok for daglig bruk, som tillater oss å lage sidevegger kortere. Den radial høye traction-til-motstand ratio tillatt oss å gjøre dekk bredere, uten å gjøre dem unødig tung eller en byrde hvor drivstofføkonomi er bekymret.
Mønsterdesign

dekkmønster har utviklet seg i en markert subtil måte, en som tar et trenet øye for å sette pris på. Tiår med datamaskin utvikling og hydro-dynamisk teknologi har tillatt oss å ingeniør dekkmønster som utfører bedre i regn enn de fleste dekk av 20 år siden kunne i det tørre. Nøye formet slitebaneblokker, Bane hulrom, regn grooves og vann lamellmønster ikke bare kanal vannet vekk fra gummi kontakte veien, de maksimere punkt-kontakt press for å trekke ut maksimal trekkraft fra gummi som berører veien. Spesialiserte vinterdekk ta dette til en ekstrem, økende punkt press så mye at iskrystaller squish tilbake til væskeform. Det er like sant i dag som den gang var at materialvitenskap stasjoner dekkmønster teknologi. Eksperimenter i gummiblanding teknologien i løpet av 1980 og 90-tallet som tar sikte på å utforske radial dekk grenser resulterte i forbindelser som kan opprettholde små marginer og komplekse former under ekstremt press, noe som er det som gjør dagens avanserte mønsterdesign mulig.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98344.html

Previous:
Next:

dekk