Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Wide Vs. Smale dekk

Gitt den åpenbare preferanse for bred gummi enn radmager i racing og ytelse sirkler, er det lett å anta at brede dekk er bedre i alle forhold enn sine svelte fettere. Sannheten er imidlertid litt mer komplisert enn bare å sette så mye dekk på veien som mulig. Trykk og kontakt
p Det er to måter å få trekkraft (en funksjon av friksjon) på alle overflater: øke kontaktflaten eller øke trykket per kvadrattomme. Tynne dekk må bære like mye vekt som fete dekk, men må gjøre det med langt mindre kontakt med veien. Dette øker styrken i pounds per kvadrattomme på dekkets slitebane, teoretisk tillater tynnere dekk å "klippe" i veibanen. Du kan sammenligne trykket effekter av fete dekk til skinny til (henholdsvis) et balltre og en samurai sverd.
Dry Traction

helt tørre forhold, bredere og Fatter er alltid bedre for trekkraft. En tørr vei og tørre dekk tillate hver tomme av gummi for å ta veien uten forstyrrelser, så trekkraft økning /reduksjon er nesten lineær med dekkdimensjon. Den eneste ulempen til større dekk på tørre veier er at de kan øke styringen i lav hastighet forhold. Traction er trekkraft, enten det er å rulle fremover eller svinge på en akse.
Våte forhold

Generelt vil bredere dekk prestere bedre under våte forhold enn skinny dekk, men det avhenger av dekkmønsteret. Brede dekk kan lett felle vann under når du triller, noe som gjør effektive vann fjerning kanaler (kalt "lamellene") en prioritet for design. Smale dekk kan komme unna med å ha færre lameller fordi de ikke er så tilbøyelig til å felle vann under og fordi deres høyere kontakt press har en tendens til å "squish" vann ut av veien.
Snø Safety

lenge hatt troen på at smale dekk er bedre i snø og is er generelt sant. En bieffekt av høyt kontakttrykk er varme, som kan, i mange tilfeller, klem snøen under tilbake til dens væskeform. Når det kombineres med en lamellene designet for å bære den smeltet is og snø borte, er sluttresultatet et dekk som utfører langt bedre på vinterføre enn bredt sommer gummi. Brede dekk har en tendens til å flyte over toppen av is og snø heller enn å grave i.
Svimlende Tire Size

Et annet aspekt til fett vs skinny debatt innebærer å bruke forskjellige store dekk på foran og bak aksler, også kjent som "svimlende". Generelt sett får det som aksel strømmen (de bakre dekk på bak-wheel-drive eller front dekk på front-wheel-drive) får bredere dekk for å hjelpe plante den. Pro dra bilene bruker ofte svært tynne dekk på forhjulene, men det er først og fremst å redusere både vekt og tendensen av bilen til "overstyring" i høy hastighet. I den virkelige verden, vil denne "fett og Skinnies" tilnærming ofte føre til farlig dårlig håndtering med svært liten økning i rett linje ytelse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98136.html

Previous:
Next:

dekk