Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Hvordan Sammenlign dekkdimensjoner

Sammenligning dekkdimensjoner er enkelt når du forstår de ulike merkingen på dekkets sidevegg, men husk at det er mer å forstå når du kjøper dekk enn bare deres størrelse. Du trenger
Papir
Skrive instrument
Vis flere Instruksjoner
Hvordan sammenligne dekkstørrelser.
En

Se på sideveggen av bilen din & # x2019; s dekk for en sekvens av tall og bokstaver som ser omtrent slik ut:. P235/75R15 85H
2

bokstaven "P" betyr at dekket er designet for passasjer biler. Hvis "P" er erstattet med en "LT" det indikerer at dekket er designet for lette lastebiler.
3

" , 235 "er den delen bredde, også kjent som slitebanen bredde, på dekket i millimeter
4

." 75 "er størrelsesforholdet av dekket og trolig en del av dekkdimensjon at flere mennesker har problemer med å forstå enn noen annen. Enkelt sagt er prosentandelen av dekkets høyde over kanten kontra bredden. I dette eksempelet dekket er 235 millimeter bredt og det er høyde over felgen er 75% av det eller 176,25 millimeter. Et dekk med lavere sideforhold vil tendere til å håndtere bedre enn en med et høyere aspekt ratio, men vil ha en tendens til å ha en strengere ride.
5

"R" viser at dekk er en radial ply dekk, men nesten hver passasjer bildekk gjort i dag bruker radial ply konstruksjon. Hvis du kjøper en skjevhet ply dekk eller annen grunn "R" ville bli erstattet med enten en "D" for diagonal skjevhet eller "B" for belte bias.
6

"15" er diameteren på felgen i inches. Dette er en måling som må være den samme som dekkene som opprinnelig kom på bilen din med mindre du også bytte hjul. En 14 tommers dekk for eksempel er for små til å passe over en 15 tommers felg og en 16 tommers dekk er for stor til å la perle å sette riktig på felgen.
7

" 85 "er den belastning av dekket med et høyere tall som angir evnen til å bære en tyngre last. Fordi belastningen rating er nært tilpasset vekten av bilen pluss forventet vekt på eventuelle passasjerer og gods bør du aldri kjøpe et dekk med en lavere belastning enn hva bilen var utstyrt med. Noen dekk, spesielt lett lastebil dekk, kan ikke ha dette nummeret eller hastigheten vurdering notert på sideveggen.
8

"H" er hastigheten vurdering for dekket og indikerer den maksimale hastigheten som et dekk er konstruert for å operere. De fleste passasjer dekk har hastigheter på: "S" (112 mph), "T" (118 mph), "U" (124 mph) eller " H "(130 mph). Høy ytelse dekk vil typisk ha en "V" (149 mph) eller "Z" (Over 149 km /h) hastighetsklasse. Dedikerte vinterdekk eller reservedeler dekk vil vanligvis ha en lavere hastighet rating.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98014.html

Previous:
Next:

dekk