Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Fordelene av større dekk

Når produsentene lage dekk, gjør de det med visshet om at ikke alle medlemmer av kjøp publikum vil ha samme behov og ønsker. Noen ønsker høy ytelse, mens andre vil ha dekk som ser bra ut eller koster minst. Men den primære ting som folk flest bryr seg om er at dekket varer så lenge som mulig. En ting mange mennesker gjør for å tilpasse sine kjøretøy er å installere en større hjul og dekk pakke som eliminerer fabrikken kompromisser for optimal ytelse. Bakkeklaring

De fleste off-road entusiaster vil til slutt installere høyere dekk på sine lastebiler for økt bakkeklaring. Dette tillater dem å overvinne store hindringer som ellers ville ha påvirket bunnen av bilen, slik at den "high-senter," potensielt skade motoren og chassis komponenter.
Traction

Installere bredere dekk er den sikreste og raskeste måten å øke trekkraft. Regnestykket er enkelt: hvis du installerer åtte tommers brede dekk på en bil som tidligere har bare seks tommer brede dekk, så er det 30% mer gummi på veien og en tilsvarende økning i grep. Fordi de fordele bilens belastning ut over et større område og ha mer varme-absorberende masse, en bredere dekk med samme gummiblanding som en smalere man vil typisk vare mye lenger og være mindre utsatt for overoppheting under ekstreme forhold.


Track-Width og Sentrering

Biler som bruker et hjul og dekk pakke som beveger seg utenfor kanten av dekket utover vil effektivt få en økning i sporvidde. Dette har to fordeler. Jo bredere sporvidde alene vil generelt gi bedre grep på grensen av håndtering, men styrefølelse og tilbakemeldinger vil også forbedre grunn av hjulet i økt innflytelse på styrekomponentene. Denne effekten er kalt "selvsentrerende", og det er det som forårsaker en bilens ratt for å gå tilbake til sin nøytralstilling når førerens hender blir fjernet. Mer selvsentrerende tilsvarer større tilbakemeldinger gjennom rattet, som er avgjørende for sportslig kjøring.
Våte Resultater

Brede dekk har en annen stor fordel som unnslipper oppmerksomheten av de fleste entusiaster: selv med en standard all-season slitebanen, vil et bredere dekk få nesten samme ytelse som en spesialisert sommerdekk, men vil fortsatt utføre trygt i regnet. Dette har alltid vært en sviktende av spesialiserte ytelse dekk, som har større mønsterblokker og færre vannkanaler å øke dekkets kontaktflate. Denne gevinsten er motvirket noe av større dekkets tendens til hydroplane, men nettoeffekten er positiv i forhold til spesialiserte sommerdekk.
Bane Deformasjon

En høyere enn lager dekk på samme hjulet har større sidevegger som tillater slitebanen å avlede mer. Mens lateral (fra side til side) nedbøyning er en skade for håndtering, langsgående (front-til-back) deformasjon resulterer i en utflating av slitebanen. Flatere slitebanen legger mer gummi ned, noe som øker trekkraft både på gaten og off-road. Denne effekten kan forsterkes ved å fjerne litt luft fra dekkene, i en prosedyre kalt "lufting ned."

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98086.html

Previous:
Next:

dekk