Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Positivt og ulemper med lavprofildekk

Salg av lav-profil dekk er stigende, og produsenter er stadig økende sine lavprofil tilbud. For noen øyne, de er slanke og sexy, men for andre, de er bannlyst. Til sportslige førere som liker å presse bilene sine til det ytterste, har de forbedret håndtering på bekostning av en mindre komfortabel kjøring og større eksponering for skade. Til gjennomsnittlig sjåfør, sine fordeler er vanskeligere å skjelne. Hva er en lav-profil dekk?

En lav-profil dekk er en med en kortere sidevegg enn en tradisjonell dekk og et bredere slitebane. Når du ser på den direkte fra siden, er avstanden mellom felgen og slitebanen kortere. Produsenter uttrykke profilen til et dekk som dens "aspect ratio", som er vist som en del av koden på sideveggen av dekket. Koden er delt av en skråstrek - for eksempel 195/55R15V. Tallet etter skråstreken angir sideforhold. Jo lavere tall, jo lavere profil på dekket.
Fordeler

Noen mennesker kjøper lav-profil dekk fordi de liker utseendet på dem. Men fra en drivende synspunkt, er den primære årsaken til å gjøre det bedre håndtering i fart. Fordi de er bredere, lav-profil dekk gir bedre grep og respons i svinger. Jo større felger som går med dem (hvis felgene var av samme størrelse som vanlig de, vil den totale diameteren på dekkene være mindre) også gi rom for større bremser. Disse gjør det mulig å stoppe fortere, noe som er et pluss hvis du kjører veldig fort.

Ulemper

Med mindre bilen er designet for å kjøres på lav profilerte dekk, kan det være mindre stabile når de utstyres med dem. I hvilken som helst bil med lav-profil dekk, vil du sikkert oppleve en hardere tur enn med tradisjonelle dekk og vil føle alle ujevnheter i veibanen, og begge sideveggene og felger er mer sannsynlig å lide skade. Lavprofil dekk er en spesielt dårlig valg hvis du bor i snøen beltet, fordi de gir betydelig mindre grep på snødekte flater.
Hensyn

Fra et strengt praktisk synspunkt, for de fleste sjåførene, lav-profil dekk er ærlig ikke et ideelt valg. De fleste av oss gjør det meste av kjøringen vår ved tungt kontrollerte hastigheter eller på motorveier som er utviklet for høye hastigheter i biler med vanlige dekk. Men hvis du liker å dra til kronglete veiene i din nærmeste fjellkjeden og la det stå til, vil lav-profil dekk sikkert gi deg svinger kraften du lengter etter. Og hvis du bare liker utseendet på dem, hva gjør noen flere humper saken?
Hvis du kjøper dem

Kjøp et komplett sett. Bland aldri lav profil og vanlige dekk på samme kjøretøy.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98041.html

Previous:
Next:

dekk