Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Har Forbedre Tire Size gass kjørelengde?

Jakten på bedre gass kjørelengde bør ha oss se på en annen faktor som kan forbedre drivstofføkonomien av våre biler. Dekk er der en bil i kontakt med bakken, og har en betydelig effekt på gass kjørelengde. Det er flere hensyn å veie når lurer på om du endrer dekkdimensjon vil forbedre bilens drivstofføkonomi. Hensyn

Bilen må overvinne to krefter til å reise nedover veien: luftmotstanden og rullemotstand. Luftmotstanden er et resultat av bilens aerodynamikk og ved hvilken hastighet det er på reise. Høyere hastighet tilsvarer høyere luftmotstanden, og som tilsvarer lavere drivstofforbruk. Rullemotstanden er en faktor hos kjørebanen, og hvor dekkene samhandler med veien. Endre egenskapene til dekkene gjør påvirker rullemotstand og gass kjørelengde.
Egenskaper

Moderne biler er konstruert for å fungere som en komplett pakke. En bilens drivstofføkonomi er en faktor av motor effektivitet, girkasse og differensial girutveksling, aerodynamikk, hjul størrelse og vekt og dekk størrelse og konstruksjon. Bilprodusenter bruker alle disse faktoren for å maksimere effektiviteten. Endre en av faktorene --- dekk, for eksempel --- uten å ta de andre i betraktning vil vanligvis redusere drivstoffeffektivitet av bilen.
Misforståelser

Skifte dekk på en bil slik at de er høyere eller kortere vil gi en falsk endring i opplevd drivstofføkonomi. Speedometeret på en bil er kalibrert til omdreininger per kilometer av de opprinnelige dekkene, og endre dekkdimensjon vil resultere i en unøyaktig kilometerstand. Kortere dekk vil ta flere omdreininger per mil, noe som resulterer i en høyere beregnet gass kjørelengde med ukorrigert kilometerstand. Faktisk vil kortere dekk reduserer drivstofforbruk fordi motoren må kjøre på et høyere turtall for å oppnå samme hastighet og reise den samme distansen.
Teorier /Spekulasjoner

Dersom kortere dekk reduserer drivstoff kjørelengde, øke høyere dekkenes drivstofføkonomi? Hvis du kunne få en høyere dekk uten å endre noen andre faktorer, er den teoretiske svaret ja. Et høyere dekk vil øke vekten og liten rullemotstand. Imidlertid er høyere dekk heller ikke konstruert for gearing på motoren og drivverk. Hvis bilen er en nyere modell, vil datamaskinen ikke at det er en høyere dekk og kan føre til at bilen til å kjøre dårlig og bruke mer gass. Bytte til høyere dekk vil føre til færre dekk omdreininger per mil, men utligne faktorene vil sannsynligvis negere noen teoretiske drivstofføkonomi gevinster.
Potential

ett dekk-størrelse faktor som kan ha en positiv effekt på drivstofføkonomi er dekkbredde. Et smalere dekk vil ha mindre vekt, mindre rullemotstand og mindre luftmotstand. Alle er positive faktorer for å øke gass kjørelengde. Men smale dekk kan føre til dårlige kjøreegenskaper. Den beste måten å øke drivstofføkonomi med dekk er å kjøpe dekk konstruert for bedre gass kjørelengde i størrelsen bilen er designet for å bruke. Hold dekk fylt til det anbefalte eller litt over anbefalte presset, men ikke over den maksimale notert på dekk. Dette vil redusere rullemotstand og øke gass kjørelengde.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98040.html

Previous:
Next:

dekk