Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Radial Dekk: De forskjellige typer

Auto og lastebil dekk kan inneholde to typer anlegg: Bias-ply og radial. I skjevhet-lag-dekk stålet ledninger som forsterker dekket kjøres i en kryss og tvers måte over hele lengden av dekket. I radial-dekk, på den annen side stålet ledninger løpe vinkelrett på retningen av dekkets rotasjonsretning. Dette gjør at dekket kan tåle større belastninger og varer lenger. I dag, de aller fleste dekkene er radialdekk. Passasjer helårsdekk

Passasjer helårsdekk finnes i de fleste personbiler som selges over hele verden. Disse dekkene gir opp noen ytelse, men i stedet de er utformet med komfort, sikkerhet og holdbarhet i tankene. Like viktig, de er egnet for alle værforhold. Siden de fleste forbrukere ikke endrer sine dekk om vinteren, må helårsdekk takle regn, snø og is. Derfor har de dype og flere spor (også kalt "tråder") å kanalisere vannet bort fra kontaktflaten (den delen som er i kontakt med veien) og må skiftes når disse sporene har stort sett slitt ut.

Lett lastebil /SUV helårsdekk

helårsdekk designet for lastebiler har lignende ytelse egenskaper ved at de må utføre under en rekke værforhold og siste lange nok til å gjøre dem økonomisk forsvarlig. Imidlertid krever tyngre vekten av lastebiler /SUVer i forhold til personbiler disse dekkene til å bli større og at gjengene blir dypere. Kontakten lapp av disse dekkene er også større for å bringe tyngre kjøretøy stoppet opp innen en akseptabel avstand når føreren bremser.
High Performance Tires

Høy ytelse dekk er stort sett montert på sportsbiler, selv om de kan bli funnet på sporty SUV og lastebil modeller også. Disse dekkene har mykere materialer, som grep veien bedre for høyere svinger og bremsing ytelse, men følgelig de slites ut fortere og må skiftes ut raskere. Ytelse dekk har også færre spor og bør byttes ut med vinterdekk under kalde årstider.
Vinterdekk

Vinterdekk gi opp noen sommer ytelse, og er ofte litt noisier, for bedre grep og økt sikkerhet i uvær. Slike dekk har hardere materiale som deformeres mindre i svinger og dypere og større riller som kan mer effektivt kanalisere vannet bort fra kontaktflaten på dekket. Vinterdekk fungerer betydelig bedre i regn, søle og snø.
Run-Flat dekk

En forholdsvis ny innovasjon, run-flat dekk kan fortsette å bære vekten av kjøretøyet for store avstander selv om de er punktert og mister all luften inne. Disse dekk har en stiv sidevegg som bøyes under vekten av kjøretøyet og bære kjøretøyets last selv uten luft inne. Run-flat dekk koster mer og er litt mindre komfortabel under vanlig kjøring, som de stive sideveggene overføre mer av veiens ujevnheter til hytta. Men de kan være ganske hendig når du har et flatt dekk, og ville mye heller kjøre til nærmeste bensinstasjon, i stedet for å erstatte dem umiddelbart.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98165.html

Previous:
Next:

dekk