Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Informasjon om lavprofildekk

Opprinnelig finnes bare på profesjonelle racerbiler, har lavprofildekk gjort inntog på mange personbiler. I begynnelsen ble lavprofildekk forsynes bare av ettermarkedet, men mange biler kommer nå med lavprofildekk fra produsenten. Definisjon

profil av dekket refererer til høyden av sin sidevegg i forhold til dekkets bredde og felg størrelse. Dekk som har en seksjon høyde § bredde på 55 eller lavere anses å ha en lav sideforhold eller profil, derav begrepet "lavprofildekk," for eksempel, 225-45-17. Den 225 er delen bredde i millimeter, er det 45 aspektforholdet eller "profil", og 17 viser til felgen størrelse (diameter i inches) at dekket er konstruert for å monteres på.

Popularitet

lavprofildekk har avansert ytelse og en stor estetikk. Mange foretrekker lavprofildekk for sine racerbil utseende. Dette har ført til sin popularitet med både bilentusiaster og mainstream bilprodusentene.

Fordeler

lavprofildekk gir kraftig forbedret svinger og bremsing evne versus tradisjonelle dekk fordi deres korte sideveggene er stiv og kraftig forsterket. Lavprofildekk også veie mindre, og gir raskere styrerespons.
Ulemper

Den største ulempen med lavprofildekk er en merkbar harshening av ride kvalitet. Dette skyldes at deres reduserte sidevegg høyde betyr at dekket inneholder mindre luft for å dempe kabinen mot vei-ufullkommenheter. Lavprofildekk må også være laget av stivere materialer som overfører mer vei hardhet til bilens hytta.
Warning
p Som en generell regel, lavprofildekk har aggressive tørr og vått vær dekkmønster som ikke gjør det bra i snø og is. Bland aldri lav profil og standard profil dekk på samme kjøretøy.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98091.html

Previous:
Next:

dekk