Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Fordelene av piggdekk

piggdekk først dukket opp rundt begynnelsen av det 20. århundre for å hjelpe biler få mer Grep på isete og snødekte forhold i form av små metall pigger innebygd i utsiden av dekkene. USA begynte å bruke piggdekk i 1960. Forbedringer ble gjort i løpet av de neste to tiårene, og som i 2010, er piggene laget av wolframkarbid i to forskjellige utførelser: PIN-eller rørformet konfigurasjon. Allsidighet
Piggdekk gode resultater i tunge snøforhold.

Du kan kjøpe "Sommerdekk" dekk uten pigger montert på dem. Kjøring uten pigger, men kan være mindre effektive der forholdene krever road-gripe tak trekkraft. Når møter tung is og sne, kan piggene settes inn i dekket for umiddelbar bruk. Så lenge selve dekket er i god stand, kan bryteren gjøres umiddelbart og enkelt. Eiere kan velge å ha to sett med dekk - ett sett med standard road dekk og et annet sett av piggdekk for vinterføre. Endre eller tilpasse dem tar litt tid og minimal kostnad.
Svinger Kjennetegn
Piggdekk kan håndtere vanskelige isforhold.

Piggdekk kan øke svingposisjon løpet tung snø og is. Kjøretøy som er utstyrt med kontrollert utvekst stud lar studs (pins eller rør) til å bøye med sidelengs dreiemoment og komme seg i sitt oppreist stilling. Dette nei-siden-slip-funksjonen i svinger gir føreren bedre kontroll.
Klatring Masse og bremsing Forces

Siden piggene stikker ut fra dekket skulder og midtlinjen, presentere de lagt areal for å produsere friksjon ved å ta tak og skyve materialet bak dem. Studs vanligvis måler 1.2 til 1.5 mm i lengde, og gir mer trekkraft på karakterer og tilby sklisikre egenskaper. Tyngre passasjer laster bistå trekkraft når klatring karakterer, på grunn av dypere stud penetrasjon.

Semi-rigid natur stud gjør at den tåler plutselige belastningen press, som de møtte med bråbremsing eller stoppe manøvrer. Regelmessige sporete dekk kan hydroplane over is og snø, mens med piggdekk, gjør at vekten på kjøretøyet den utstikkende pigger til "bite", skaper maksimal friksjon.
Veidekker

Siden veien slitasje har vist seg å være en uheldig biprodukt av piggdekk, har forskning funnet ut at piggdekk som reiser over tett-gradert HMA fortau - den vanligste amerikanske veidekke - faktisk produsere mindre slitasje og not i veibanen, ifølge en 2002 Washington state Department of Transportation rapporten.
Hopes for New Designet piggdekk

I begynnelsen av 2008, DEKK South Carolina selskapet Q annonsert en revolusjonerende piggdekk som bruker uttrekkbare pigger som kan aktiveres med en trykke på en knapp på dashbordet. Den uttrekkbare designen sørger for normale kjøreforhold på vanlige overflaten veier mens inkludert en umiddelbar profil endring for alvorlige vinterforhold. Seks stater vedtatt lover som tillater dekkene på slutten av 2008, og markedsdirektør i Q Tires, Sean Chariker, uttrykte håp om en nær fremtid utgivelse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98154.html

Previous:
Next:

dekk