Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> felger >> Content

Dekk & Felg Guide

Dekk og felger kan gjøre eller ødelegge bilens utseende og ytelse. Enten du bare ute etter en aksje erstatning stål hjul og grunnleggende dekk eller 29-tommers show hjul laget av polert armadillo skjule, får du ingensteds fort uten å vite det grunnleggende. Dekktype

Dekk kommer i flere varianter med forskjellige navn avhengig av hvor du kjøper dem. Standard helårsdekk gi akseptabel trekkraft i vått og tørt, og et minstemål av grep i is og snø. All-terrain dekk gir mindre grep på tørre overflater, men gjøre en bedre jobb med å grave i mykt underlag som sand og gjørme. Vinterdekk håndtere er is og snø på bekostning av tørr kjøreegenskaper og ytelse dekk generelt utformet for å gi bedre grep på tørre veier på bekostning av noen komfort og (ofte) våt-road trekkraft.
dekk Compound

Tire forbindelser varierer mellom rock-hard og kitt-soft. Veldig harde dekkene gir redusert rullemotstand (for bedre drivstofføkonomi) og ta lang tid å bære ut, men ikke håndtere godt. Veldig myke dekk kan holde seg til veien som lim (spesielt når det er varmt), men har en tendens til å slites ut veldig raskt.
Tire sideforhold

Aspect ratio, definert som dekkets sidevegg høyde dividert med bredden, har en stor innvirkning på ytelsen. Dekk med svært høye sidevegger (som 75, 85 og 95-serien) gir mye pute og formbarhet for en komfortabel tur og off-road trekkraft, men de høye sidevegger ikke gjør en veldig god jobb med å holde slitebanen sentrert under rim. Veldig korte sidevegger (som 15, 25 og 35-serien) tilby meget skarp styrerespons og forutsigbar håndtering på grensen av vedheft men gjør det på bekostning av kjørekomforten.
Rim Material

De fleste lager felger er stål, som tilbyr styrke i overflod, men er veldig tung. Heavy felger gjøre for tregere akselerasjon og redusert suspensjon respons (forårsaker svak håndtering og en dårlig tur), og det er derfor mange ettermarkedet felger er laget av aluminium. Støpt aluminium hjul (som er laget ved å helle smeltet aluminium i en form) er lette og billige, men ikke er særlig sterke. Smidde felger (laget ved å hamre varme eller kalde aluminium blokker i form) er langt sterkere enn støpte felger, men er ofte to til tre ganger dyrere.
Rim Offset

En av de viktigste aspektene til rim innredningen har utlignet. Forskyvningen er definert som avstanden mellom baksiden av hjulet i forhold til monteringsflensen hjulets senterlinje. Hvis flensen er selv med senterlinjen på felgen, er det sagt å ha "null offset." Dersom monteringsflens er nærmere utsiden av felgen, har det positiv forskyvning (som stikkes dekket i nærmere til karosseriet), en flens nærmere ryggen har negativ forskyvning (som presser hjulet utover). For eksempel har en montasjeflens to inches frem en to-tommers positiv korreksjon, en to inches tilbake har en to-tommers negativ offset. De "deep dish" felger du ser på mange bakhjulsdrevne sportsbiler vanligvis inneha flere inches av negativ offset.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/rims/97875.html

Previous:
Next:

felger