Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Informasjon om Seat Belt Safety

Sikkerhetsbelter er sikkerhetsseler utformet for å sikre og beskytte beboerne av kjøretøyer mot skadelige kollisjoner eller plutselig endring av retninger. Sikkerhetsbelter er utformet med formål å hindre passasjerene fra å bli kastet ut av bilen etter en kollisjon eller kræsjer i indre deler av kjøretøyet, for eksempel på dashbordet eller rattet, under en kollisjon. Historie

EJ Claghorn ble gitt den første United States patent for et sikkerhetsbelte 10. februar 1885. Ifølge patent nr. 312 085, "foreliggende oppfinnelse angår belter utformet for å bli brukt på den person og forsynt med kroker og andre vedlegg for feste av personen til en fast gjenstand." Selv om denne oppfinnelsen ikke var i utgangspunktet ment for biler, begynte det samme konseptet av sikkerhetsbelte vises i amerikanske biler fra 1900-tallet, men bare som en forbruker alternativ.
Typer

lap bilbelte er den justerbare stroppen sett i fly og midtre bakre seter. Den vanligste typen av bilbelte er den tre-punkts sikkerhetsbelte, det er en kontinuerlig stropp utnytte fanget samt diagonalt over brystet. Dette bilbelte er tryggere enn hoftebeltet fordi den sprer treghet og energien i kollisjonen over brystet, skuldre og midje. Fem-punkts sikkerhetsbelter er vanlig i racerbiler og barneseter. Det er det samme som de tre-punkts sikkerhetsbelte, men legger til en annen diagonal sele over brystet for å øke sikkerheten.
Betydning

Bilkjøring er en farlig aktivitet med eller uten bilbelte, men sjansene for alvorlige skader og død forårsaket av en kollisjon øke betydelig hvis bilbelte ikke er slitt. Ifølge Arizona Department of Public Safety, "trafikk-relaterte skader er den ledende årsaken til alle skader dødsfall i Amerika", som resulterer i "noen blir drept hver 13 minutter." Ut av de omkomne, "mer enn 60 prosent av beboerne drept i fatale krasj var uhemmet."
Fakta

Sikkerhetsbelter er viktig å bruke fordi det er anslått at sikkerhetsseler redde 9500 liv hvert år selv om mindre enn 70 prosent av passasjerene spenne opp, ifølge Arizona Department of Public Safety. Toni Gantz og Gretchen Henkle av Prevention Institute sier: "Sikkerhetsbelter redusere en persons sjanse for å dø i en krasj med 45 prosent." Videre er 75 prosent av slynges ut bilpassasjerer drept, noe som kan forebygges ved bruk av bilbelte, ifølge Prevention Institute.
Hensyn

betydning og viktigheten av å bruke bilbelte går langt utover å beskytte dødsfall. Amerikanske borgere betale høyere forsikring kostnader, høyere skatter og høyere helseutgifter på grunn av passasjerer som ikke bruker bilbelte, sier Arizona Department of Public Safety.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146237.html

Previous:
Next:

driving Safety