Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Hvordan bruke startkabler for bil

Flate batterier er en vanlig foreteelse, og dette sjenerende problemet skjer med alle. Noen ganger kan du la dine lysene på, eller du kan ha slått på det innvendige lyset for å sjekke håret og glemt å slå den av. Hopping en bil med batterikablene tar bare noen få minutter, og alle bør lære å gjøre det trygt. Du trenger:
startkabler
papirhåndklær
Vis flere instruksjoner
1 p Hvis du er i et kjøpesenter parkeringsplassen, verve hjelp av sikkerheten vakt. Hvis du er i en butikk, spør lederen for å få en ansatt til å hjelpe deg. Når det er mulig, er dette tryggere enn å spørre en totalt fremmed.
2

Gjør deg kjent med startkabler før du trenger dem. De fleste er tydelig merket med en positiv (+) og negative (-) på kabelendene. Vanligvis de positive kabler er oransje eller rød for positive (husk dette betyr varm) og svart for negativ, men sjekk bare for å være sikker.
3

Hold en rull med papirhåndklær i din bagasjerommet, du kan trenge disse for å rydde vekk fortæring rundt batteriet for å lese de positive og negative indikatorer. Alle batteriene er merket med indikatorene, så hvis du ikke kan finne dem det sannsynligvis er dekket av sot.
4

Park den andre bilen nese til nese med din og slå av motoren før du kobler til kablene. Fest den positive kabelen til innlegget som sier positivt på det tomme batteriet. Koble den positive enden av den andre kabelen til den positive innlegg på godt batteri i bilen du bruker til å hoppe bilen.
5

Koble til en av kablene som sier negative til et innlegg på godt batteri. Koble den siste gjenværende kabelen, den som sier negative til en ikke-malt, skinnende del av bilen med det tomme batteriet. Et godt valg er en stor mutter på motorblokken. Svakt gnister kan forekomme, men du bør være trygg så lenge du ikke berøre noen metalldeler på bil eller kabler. Sørg for at alle lys, er din radio og andre elektroniske gadgets slått av før du prøver å starte bilen.
6

Start lånte bilen, og la den gå i ca 30 sekunder, og deretter få i bilen og starte den. Den skal slå seg lett. La begge motorene kjøres for et minutt eller to for å sikre full lading.
7

Bryt kretsen ved å fjerne startkabler i denne rekkefølgen, negativ fra bilen, negativ fra lånt bil, positiv fra lånt bil , og positive fra bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146344.html

Previous:
Next:

driving Safety