Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Setebelter & Laws of Motion

Det 15. århundre fysiker Issac Newton var ikke klar over at han skulle forandre måten folk oppfatter sikkerhet i biler, men de lover om bevegelse han formulerte er sikkert inngrodd i hvordan setebelter jobber . Setebelter og Newtons første lov

Ifølge Newton, vil en kropp i ro bevege seg i en rett linje, med mindre banen at kroppen endres av en ekstern kraft. Så hvis du treffer en bil i en vinkel, vil kroppen gå i en vinkel fra den opprinnelige retningen. Hvis du ikke har sikkerhetsbeltet låst, du kommer til å fly over innsiden av bilen i en vinkel.
Setebeltet og Newtons andre lov

Newton sier at "kraft er lik endringen i moment per endring i tid." Med andre ord, hvis en uhemmet legeme beveger seg inne i en bil, vil den optimale kraften i sammenstøtet være større jo lenger legemet er i bevegelse. Alle ting like, derfor, hvis en uhemmet legeme flyr tvers over innsiden av en SUV, vil kraften av den endelige virkning være dårligere enn virkningen oppleves inne i en kompakt bil. Dette er på grunn av innvendig volum av SUV vil være større.

Setebeltet og Newtons tredje lov

Av alle Newtons lover, er dette en mest forstått av nesten alle, "For hver handling er det en lik og motsatt reaksjon." Så, hvis du sitter i en bil uten bilbelte låst, og noen bak-ender deg, vil resultatet være at du sannsynligvis treffer dashbordet eller frontruten i fart.
Selv med Sikkerhetsbelter

Alle Newtons lover vil fortsatt gjelde selv med bilbelte låst, men. For eksempel, i tilfelle av tredje rett med belte på, vil kroppen bøyes i midjen og begynner å utvide seg fremover. Så, hvis du skal belter for løst, er du fortsatt sannsynlig å treffe på dashbordet, men minst du ikke vil treffe frontruten.
Klikk It or Ticket
< p> Selv om du ikke liker det faktum at belter blir pålagt nasjonalt, ta et minutt og tenke på Newtons tre lover og klikk på den. Det vil være verdt din tid.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146281.html

Previous:
Next:

driving Safety