Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Slik reparerer Air Bremser

Når en 18-hjuling er hauling en tung belastning langrenn om vinteren, kan det ta alt fra førerens ferdigheter til å få det dit trygt. Luftbremser som fungerer skikkelig er kritisk for noen store riggen driver. Å vite at når man trykker på bremsepedalen du vil ha nok lufttrykk til trygt stoppe tung belastning i snøen er avgjørende. Ved å reparere dine egne luftbremser, kan du unngå å sette riggen i lastebil butikk eller å måtte ringe en mobil mekaniker. Bruk disse trinnene for å lære å reparere luftbremser når du står fast på veien i vinterlige været uten å måtte ringe etter hjelp. Du trenger
Traktor og tilhenger
Crescent skiftenøkkel
Methyl alkohol
Mallet (gummi, £ 5)
lirke bar
Vis mer Instruksjoner

1.

Kontroller luften bremsesystemet før du prøver å reparere luftbremser som ikke fungerer skikkelig. Med motoren i gang, trykk parkeringsbremsen knapp og la luftkompressor Governor begynne å øke lufttrykket i systemet. Lytt etter luft som slipper ut. Også lytte til kompressoren for problemer som kan komme fra en dårlig luftkompressor. Lav RMP eller lufttrykk som bygger seg opp, men forblir for lave til å aktivere luftbremser må settes til kompressoren. Nå ut av bilen og visuelt inspisere trailer bremsesystemet for lekkasjer eller oppbygging av snødekte materiale, noe som fører til lekkasjer.
2

Stram luftkompressor beltet om løs. Bruk en halvmåne skruenøkkel for å feste braketten justering av kompressoren for å strekke kompressoren beltet slik at kompressoren vil generere et høyere lufttrykk inne i luft bremseledninger. Når kompressoren beltet er løs, kan kompressoren øke lufttrykket men ikke høy nok til å aktivere bremsene. Nå kan du se om den økte lufttrykket er nok til å aktivere bremsene ordentlig.
3

Bang luften brems trommer med en gummihammer. I løpet av de harde vintre i de nordlige statene, kan luftbremser bli forurenset med is og snø. Begge kan skape luftlekkasjer eller tette en luftledning eller syltetøy en luft bremse trommelen på grunn av kulden. Når du har truffet gummihammer rundt utsiden av hver trommel gå til luftledninger som kobler traktor på hengeren.
4

Rengjør kontaktene av luftledninger til tilhengeren. Sørg for at de sitter godt, fri fra snø og is oppbygging. Hvis gummipakninger på begge luftledningen eller traktorens adapteren er skadet, må du gjøre det beste segl mulig å korrigere en luftlekkasje at resultatene fra denne type skade på gummipakninger. Du kan bruke et smøremiddel for å hjelpe sete de to selene, men når de er skadet, anbefales det at en ny adapter settes på luftledningen som kommer fra traktoren eller tilhengerens luftledningen adapter. For is og snø og kalde forhold, må du frigjøre linjene fra isen som har bygget opp innvendig.
5

Hell litt metyl alkohol i luften kompressoren fordamper for å holde luftledninger fri is. Den anbefalte behandling vil holde linjene isfritt fra innsiden og ut. Hvis du står fast med is bygge opp før du helle metyl alkohol inn i fordamperen, så du må kanskje helle litt inn i linjene der traktorens luftledninger og tilhengerens luftledningen adapter møtes. Metyl alkohol vil fjerne linjene fra isen, og luft vil komme tilbake til luften brems trommer for å aktivere bremsene.
6

Test luften bremsesystemet igjen etter at du har fullført disse trinnene om hvordan å reparere luftbremser. Vinterværet bør ikke være et problem lenger når du er ferdig. Komme tilbake i traktoren og teste systemet ved å bruke brems kontroller inne i førerhuset. Test parkeringsbremsen, teste kjørebremsene, og sørge for at kompressoren går godt nok til å produsere lufttrykket for å aktivere bremsene igjen. Minus snø og is som kan bygge opp i løpet av vinteren, en luft bremsesystem som er reparert på riktig måte vil stoppe en tung belastning i all slags vær.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146226.html

Previous:
Next:

driving Safety