Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Slik unngår du at en Rollover

Vi kjører våre biler, SUVer og lastebiler hver dag og tenker ikke to ganger om det. Likevel, krasjer og velt skjer hele tiden, og de fleste involverer bare ett kjøretøy. Høye hastigheter, drikking og kjøring, feil dekktrykk, over-korrigere, dårlig vær, jettegryter, skarpe kurver og ujevn lastfordeling alle spille en rolle i rollover krasjer. Ta disse trinnene for å unngå en velt og holde fra panikk når du føler deg selv å miste kontroll over kjøretøyet. Du trenger
Tire måle
Sikkerhetsbelte
Elektronisk stabilitetskontroll
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk forbruker rollover og krasj rapporter om flere SUVer før du kjøper en. SUV med et bredere avstand mellom dekkene på baksiden av kjøretøyet er mindre sannsynlig å rulle over enn de som er bygget høyere og smalere.
2

Tregere når du navigerer svinger, skarpe kurver og på- and-off ramper på motorveier for å hindre en velt. Hold opp gasspedalen når du ser en kurve kommer opp i veien og du er mindre sannsynlig å tippe bilen over. Du kan alltid fremskynde igjen gradvis når veien retter seg ut.
3

Prøv å ikke få panikk ved å dreie rattet for skarpt når du kjører med høy hastighet. Ifølge National Highway Traffic Safety Administration, overdreven hastighet står for 40 prosent av rollover krasjer. Ta tak i rattet fast med begge hender, holde kjøretøyet på vei rett, og sakte trampe bremsen for å unngå en velt.
4

Unngå å drikke alkohol når du kommer til å sette seg bak rattet. Din dømmekraft, koordinasjon og visjon kan bli alvorlig svekket og kan føre til en rollover krasj.
5

holde dekkene i god form. Bruk et dekk måler for å sjekke dekkene regelmessig. Hvis dekkene har feil lufttrykk, eller har slitt ut, kan de føre til at kjøretøyet blir ineffektiv og sannsynligvis bidra til en rollover krasj.
6

Fordel elementene du bærer i din SUV jevnt i henhold til vekt. Sjekk dem ofte for giring. Tunge ting pakket på taket av kjøretøyet kan føre til at det blir for topptung og sannsynligvis bidra til en rollover krasj.
7

Installer en elektronisk stabilitetskontroll enheten i SUV. Den kan automatisk oppdage problemer som hastighet, akselerasjon, bremsing, vinkelen på rattet, gass stilling, og sylinder trykk, for eksempel. Disse sensoriske enheter kan automatisk stabilisere bilen og hindre en velt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146392.html

Previous:
Next:

driving Safety