Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Forhindre setebeltet gjør Skader?

Selv om over halvparten av de som ble drept i bilulykker ikke bruker bilbelte, mange mennesker fortsatt nekter å bruke belter. Noen mennesker rett og slett ikke tro at bilbelte kan gjøre en forskjell. Jada, i noen tilfeller en krasj kan være så alvorlig at dødsfall eller alvorlige skader oppstå uavhengig av bilbelte. Likevel er det bevis for at setebelter forebygge skader og død overveldende nok at ingen passasjerer skulle sitte i en bil uten bilbelte. NHTSA Survey

Eksakt setebelte statistikk varierer basert på hvilken type kjøretøy, type bilbelte, posisjon innvirkning, og om driveren er en front eller baksetet passasjer. En National Highway Traffic Administration (NHTSA) undersøkelse, gjennomført mellom 1986 og 1999, viste at setebelter forhindre død og skade mest i velt og påkjørsel bakfra krasjer. Men selv i nearside og sidekollisjoner ble bilbelte alene funnet å redusere forekomsten av dødsfall.

Ifølge en 2005 NHTSA undersøkelse, hindrer riktig bilbeltebruk over 15.000 Vehicular dødsfall i året. Hvis alle hadde på seg bilbelte, kunne nesten 6000 flere liv bli spart. Mengden av alvorlige skader som riktig bilbeltebruk forhindrer er enda høyere.
Statistikk

personbiler, setebelter bæres av forsetene redusere Vehicular dødsfall med 45 prosent. At antallet er enda høyere i lette lastebiler, der riktig bilbeltebruk reduserer død forekomst av 60 prosent. Når du bryter disse tallene ned av type ulykke, er resultatene enda mer dramatisk. For velt (en spesielt høy risiko for lette lastebiler), setebelter redusere død med over 80 prosent i lastebiler, og nesten 75 prosent i biler.

Ikke alle setebelte typer tilby samme grad av beskyttelse. Den to-punkts belte reduserer død med 32 prosent, men den tre-punkts belte (over skulderen og rundt livet) reduserer død med 48 prosent. Denne statistikken også fremheve viktigheten av seg sikkerhetsbeltet riktig. Barn kan ikke liker å bære skulderstropp, men uten skulderrem, en 3-punkts belte effektivt fungerer som en 2-punkts belte. Derfor er den beskyttelsen som tilbys av setebeltet kompromittert.
Fysikk
p Hvis du fortsatt er skeptisk til at bilbelte faktisk forebygge skader, bør du vurdere grunnleggende fysikk . Når en bil krasjer, vil momentum kaste passasjerene i bilen i en bestemt retning, basert på posisjon innvirkning. Uten bilbelte, er den eneste måten kroppens momentum kan stoppe hvis den treffer rattstammen, vindu eller frontruten. Dessuten er et sikkerhetsbelte fører ikke bare til kroppens fart før den treffer noe, men det øker også kroppens generelle bremselengden, som i sin tur dampens styrken av virkningen. Stretching bilbelte er spesielt effektiv fordi de øker kroppens bremselengden ved en større grad enn ikke-stretching setebelter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146180.html

Previous:
Next:

driving Safety