Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Riktig måte å bruke bilbelte

Iført bilbelte kan redde livet ditt hvis du er involvert i en bilulykke. Unnlatelse av å bruke bilbelte hver gang du sitte i en bil, uansett om du er føreren eller passasjeren, kan resultere i en trafikk billett eller skade. Sikre både fanget og skulder belter for å sikre din sikkerhet når du reiser i en bil. Voksne

Det er mot loven å drive et kjøretøy uten å ha på bilbelte. Kontroller at sikkerhetsbeltet er festet korrekt ved å justere skulder belte og hoftebeltet. Hvert belte bør passe godt, men ikke stramt rundt midjen eller brystet. Ideelt sett bør Hoftebeltet festes rundt midjen din og sitte like over bena. Skulderen beltet bør plasseres over brystet og hvile komfortabelt i midten av skulderen din. Setebelte spenner bør glir lett på plass og bo sikre hele tiden. Sjekk spennen ved å trekke i det etter justering i fanget og skulder belter. Kontroller spenne på automatiske setebelter også. Feil på seg bilbelte kan føre til større skade hvis du er involvert i en trafikkulykke.
Gravide

Gravide bør alltid bruke bilbelte når du kjører eller ridning i et kjøretøy. Skulderbeltet bør plasseres over brystet og resten i midten av skulderen. Ikke plasser skulder beltet bak ryggen din. Hvis involvert i en ulykke, hindrer skulderen belte kroppen din fra å krasje inn i dashbordet eller i frontruten. Hoftebeltet må plasseres like under magen og resten komfortabelt over hoftene. Stram eller løsne beltet ved å trekke det forsiktig.

Barn

Spedbarn bør plasseres i et bakovervendt barnesete til de er minst ett år gammel. Småbarn opp til 4 år (20-40 pounds) bør plasseres i en front-mot pjokk sete. Barn opp til fylte åtte bør plasseres i en beltestol. For å sikre spedbarn, småbarn og booster seter, bruker hoftebeltet og følg instruksjonene fra setet produsenten. Etter å feste hoftebeltet til setet, trekk beltet så det er stramt nok til å holde setet på plass. Barn over 8 år bør bruke bilbelte. Hoftebeltet må plasseres rundt midjen og skal være sikkert, men ikke for stramt. Alltid sette barn i baksetet av en bil for å sikre deres sikkerhet i tilfelle en ulykke.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146433.html

Previous:
Next:

driving Safety