Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Hva Er Dot Antall på et dekk?

Alle dekk produsert for bruk i USA er pålagt å vise viss standardisert informasjon langs sideveggen. En del av denne informasjonen er det amerikanske Department of Transportation (DOT) Tire Identification Number. Hva er DOT Numbers?

DOT tallene begynner med bokstavene "DOT" etterfulgt av en serie på 10 til 12 bokstaver eller tall. Ifølge loven er de stemplet inn i sideveggen av hvert dekk som selges i USA.
Hva betyr de?

Rekke tall eller bokstaver som utgjør DOT nummer fortelle forbrukerne produksjon beliggenhet, dekkdimensjon og når dekket ble produsert.
Hvordan Les en DOT Antall

De to første tallene eller bokstaver etter "DOT" er en kode for anlegget der dekket ble produsert.

De fire siste numrene du forteller når dekket ble gjort basert på en bestemt uke i et gitt år. For eksempel "2306" betyr at dekket ble gjort under den 23. uken av 2006.

Tall eller bokstaver i mellom blir brukt av produsenten for markedsføring eller identifikasjon formål. Denne delen er brukt i tilfelle av en tilbakekalling å kontakte forbrukerne.
Ikke et serienummer

Mens noen kan kalle DOT nummer dekkets serienummer, to ikke er teknisk sett de samme. Serienumre identifisere ett element, mens DOT tall identifisere hele grupper av dekk som ble produsert på samme tid.
Hvordan finne DOT Numbers

Ved føderal lov, hver dekk som selges i USA må ha en DOT nummer. De er vanligvis bare på den ene sideveggen av et dekk, så hvis du ikke ser din dekkets DOT nummer, kan det være fordi det er på sideveggen mot innsiden av kjøretøyet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146326.html

Previous:
Next:

driving Safety