Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Om Snøkjettinger

Folk bruker kjettinger, også kalt kjettinger, for å gjøre sine kjøretøy tryggere å kjøre i snørike og isete forhold. Kjedene vikle rundt dekk for å gi større trekkraft. De er hovedsakelig brukes i bratte fjellområder, eller i områder der været er kontinuerlig så kald og snørik som ploger ikke kan holde veiene klart. Krav

Kjettinger er mest effektive hvis den plasseres på alle fire hjul, men noen ganger brukerhåndboken angir ikke til. Fordi de er vanligvis selges i sett på to, mange sjåfører foretrekker å kjøpe bare ett sett og fest kjedene til drivhjulene. For eksempel, hvis du har en front-wheel-drive bilen, bør du installere kjettinger på forhjulene. Kjedene skal samsvare med dekkdimensjon, og dekkbredde og radius er angitt på kjettinger boksen.
Forsiktig

Kjettinger må være riktig installert, eller de kan brekke eller forårsake skade på bilen. Løse kjeder kan forårsake betydelig skade på bilens drivaksel, så folk nye til prosessen bør teste tetthet av kjedene etter å ha kjørt en kort distanse. Når du kjører med kjettinger, bør du reise ingen raskere enn 30 mph. Også fjerne lenkene hvis du skal kjøre på tørre veier i lengre tid.
Hensyn

Hold litt klær i bilen spesielt for installasjon kjettinger.
Practice

Arbeid med installasjon av kjedene før du må bruke dem på ordentlig, og kjøre flere meter å sørge for at de er riktig installert. Det kan ta litt praksis for å bli dyktigere på dette, og du ikke ønsker å lære mens du kjører gjennom Rocky Mountains i en snøstorm. Du kan øve på en rolig strekning av veien eller en tom parkeringsplass. Se Resources nedenfor for en link til instruksjoner om hvordan du installerer kjettinger.
Geografi

Noen områder med svært bratte stigninger krever kjettinger under visse forhold. Noen langt nordområdene med farlige kjøreforhold i store deler av vinteren også kreve kjedene. Flere stater forbyr bruk av kjettinger helt fordi de kan skade veier. Drivere bør sjekke statlige lover før du reiser.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146095.html

Previous:
Next:

driving Safety