Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Utslipp & Sikkerhet Inspeksjoner

Mange stater krever drivere for å sende inn sine biler til sikkerhet eller utslipp inspeksjoner der sertifiserte teknikere sikrer at kjøretøyet er i samsvar og klar til å bli kjørt på offentlig vei. Vernerunder bidra til å forebygge ulykker som følge av dårlig vedlikehold, mens utslipp inspeksjoner tvinge sjåførene til å gjøre reparasjoner som holde sine kjøretøy kjører effektivt uten å produsere overflødig forurensning. Krav

Hver stat setter sin egen politikk for sikkerhet og utslipp inspeksjoner. Mens mange stater mandat vernerunder, bare noen få, inkludert California, krever utslipp inspeksjoner. Hyppigheten av inspeksjoner er et annet problem som varierer avhengig av staten. Vernerunder er vanligvis nødvendig på årlig basis.
Prosedyre

Sikkerhet og utslipp inspeksjoner er generelt kort. I tilfelle av en sikkerhetskontroll, kontrollerer en tekniker i en egen liste over elementer på kjøretøyet, og bemerker noen tegn på potensiell fare. Utslipp inspeksjoner innebærer å koble bilen til en spesiell maskin og sette sensorer i eksosrøret for å måle nivåene av karbon og andre skadelige kjemikalier i eksosen på flere forskjellige RPM hastigheter.
Sjekkliste
med

HMS inspeksjoner krever inspektøren å sjekke hvert sikkerhetssystem på kjøretøyet. Dette inkluderer elementer som bremseklossene og sko, bremseslanger, vindusglass, horn, speil, utvendige lys og dekk. Noen stater, som New York, krever at teknikeren kan faktisk fjerne en av bilens hjul for å sjekke tilstanden til bremsene på nært hold.

Utslipp inspeksjon sjekklister innebære kjører bilens motor ved to eller flere motorturtall og måle den kjemiske sammensetningen av eksos på hver enkelt.
Cost

sikkerhet og utslipp inspeksjoner har generelt bare en nominell pris. Stater som Utah satt en maksimal pris som auto butikker kan ta betalt for en tekniker, som i juni 2010, at beløpet var $ 17 for de fleste biler og lastebiler, og $ 22 for firehjulsdrevne biler, som krever spesiell inspeksjon av navene og aksler. Utslipp inspeksjoner koster litt mer, alt så høyt som $ 50 ved noen private inspeksjon sentre i California.
Straff

Sjåfører som ikke klarer å levere til en nødvendig inspeksjon, eller som mislykkes inspeksjon, er ansvarlig for en rekke sanksjoner. I tillegg til kostnadene for reparasjoner, kan sjåfører som opererer et kjøretøy uten gyldig inspeksjon bli ticketed. I tillegg kan sjåfører som forårsaker en ulykke i en bil som ikke klarte en inspeksjon være ansvarlig for flere skader. Unnlatelse av å passere en utslipp inspeksjon kan hindre en driver fra fornye registreringen på et kjøretøy, åpne døren til enda flere bøter og siteringer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146049.html

Previous:
Next:

driving Safety