Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

The Life av bildekk

Levetiden av bildekk er en ofte diskutert tema som ikke har en kortfattet, perfekte svaret. Prosessen med å lage typiske radialdekk innebærer lime en gummiblanding til stål ledninger og vevde sjikt, noe som gir dekkene deres styrke. Under produksjonsprosessen, er anti-aging ingredienser lagt til gummi, men det betyr ikke at et dekk vil vare til alt av slitebanen er borte. Det er mange faktorer som påvirker hvor lenge et dekk varer, fra hvor myke dekkets forbindelsen er hvordan dekket er brukt. Hvor mange miles gjør dekk sist?

Så sent som på 1970-tallet, hadde dekk en relativt kort levetid på mindre enn 20.000 miles, eller om to år. I 2000 ble hardere sammensatte dekkene blir gjort som kunne vare i 60 000 miles over fire eller flere år med konstant bruk. Foreløpig er det noen dekk som kan få så mange som 80.000 miles av treadwear. Treadwear karakterer er oppført på dekkene og kan variere fra 60 til mer enn 500 personer. Et eksempel ville være en treadwear karakter av 400, noe som ville vare dobbelt så lenge som et dekk som har en 200 karakter. Dekkets bæreevne er notert på dekkene også. Jo høyere tallet er, jo høyere bæreevne, for eksempel, er en "89" belastning £ 1279. og en "85" Rangeringen er £ 1135.
Tire Age Hensynet

Selv om dekkene har en slitasjehastighet vurdering som kan måles i miles, en annen viktig faktor å ta i betraktning kalenderen alder av dekket. Dekk beslutningstakere og det amerikanske National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) er for tiden studerer effektene på dekk fra eksponering til solen, type og regulariteten i bruk, og hvor godt de blir vedlikeholdt. Den britiske Rubber Manufacturers Association (brma) anbefaler at dekkene som ikke er tatt i bruk skal ikke brukes mer enn seks år fra de ble gjort. Alle dekk bør ikke brukes i mer enn 10 år. I 2005 anbefalte The Japan Automobile Tire Manufacturers Association (JATMA) at dekkene inspiseres etter fem år. Hvis dekkene er 10 år eller eldre, bør de skiftes ut. Mange europeiske bilprodusenter og noen amerikanske bil selskaper sier at dekkene skal aldri brukes til mer enn seks år.

Tire forbindelser

Dekk kommer i et bredt flere substanser, fra meget myke til meget hardt. High performance sportsbiler som en Porsche 911 eller en Corvette er generelt kommer til å komme med høy ytelse sammensatte dekk som grep veien bedre på grunn av deres mykhet. Disse dekkene varer ikke så lenge dekkene laget av hardere stoffer. Normale gatebiler som en Toyota Prius kommer med hardere dekk som varer lenger. Dekk for ulike kjøretøy har også forskjellige hastigheter som spenner fra Q (opp til 99 km /h) opp til Y (189 km /h).
Kjørestiler

En annen faktor som innvirkning på hvor lenge et dekk varer er den type kjøring de er utsatt for. Hvis du er en aggressiv sjåfør som ofte hjørner, bremser og akselererer nær bilens grenser, vil dekkene ikke vare så lenge som de samme dekkene på en bil som er drevet mer konservativt.
Lufttrykk
p Det er avgjørende for et dekk å ha riktig lufttrykk til enhver tid. Ikke bare fremme det bedre drivstofføkonomi, men det kan forlenge levetiden på dekket med så mye 50 prosent. Under-oppblåst dekk kan fremvise kopping, der de slites ujevnt på kantene av slitebanen og kan forårsake overflødig støy og vibrasjoner. Over-inflasjon kan føre til dekkene slites ujevnt i midten av slitebanen. Feil lufttrykk kan også føre til skader på dekk, felger og andre bildeler når treffer jettegryter, grov veien, eller objekter i veien. Selv når du kjører på klare veiene i god stand, holde dekkene riktig lufttrykk sørger for at det er mindre stress satt på dem og at de ikke får så varmt, noe som kan føre til at gummiblandingen å bryte ned.

Tire Rotasjon og føreforhold

vanlige rotasjon hver 3000 til 5000 miles er en viktig måte å markedsføre dekk levetid. Dekk på akslene slites raskere, spesielt for førere som er gitt til brå start og stopp. For front-wheel-drive biler, er bakhjulene flyttet de hver sin side av fronten, og de mer slitte framdekk er flyttet rett tilbake. Bak-hjulsdrevne kjøretøy bør dreies i motsatt vei, med frontene kommer til de bakre motsatte sider og steiler flytte til fronten på samme side. For å sikre riktig rotasjon, følg produsentens anbefalinger.

En annen faktor i dekkslitasje er veiforholdene. For eksempel vil kjøre ofte på grusveier eller svært dårlig underlag føre til mer slitasje enn om bilen er kjørt hovedsakelig på glatt asfalt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146289.html

Previous:
Next:

driving Safety