Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Når Visste setebeltet bli obligatorisk?

Sikkerhetsbelter er blant de mest vanlige og effektive sikkerhetsinnretninger noensinne oppfunnet. Siden introduksjonen har setebelter reddet utallige liv og hindret mange skader. Men gjør det påbudt å bruke bilbelte har vært en langsom prosess, som de ble pålagt ved lov i hver stat på et annet tidspunkt. Setebelter i biler

Setebelter ble først brukt så tidlig som på 1930-tallet. Det var ikke før 1960 at amerikanske bilprodusentene begynte inkludert setebelter i bilene sine. I 1968 den føderale regjeringen mandat at alle nye biler har setebelter på alle sitteplasser stillinger. I dag er alle stater unntatt New Hampshire har en slags lov som krever beboerne å bruke bilbelte, selv om disse lovene varierer mye i forhold til når de ble tatt i bruk og hvordan de håndheves.
New York state

I 1984 ble New York den første staten til å kreve bruk av bilbelte ved lov. Loven uttalt at sjåføren, samt alle front-passasjerene må bruke bilbelte til enhver tid. Som for baksetepassasjerene, ved lov bare de under 10 år ble pålagt å bruke bilbelte. Denne type lov, der sittestilling og alder beboer avgjort om de ble pålagt å følge, ble brukt av andre stater som de vedtatt lignende lover.
1980

Mange stater vedtatt setebelte lover som ligner på de som brukes i New York gjennom slutten av 1980. Hvor bilbeltebruk ble mandat, viste statistikken en nedgang i trafikken dødsulykker, som presset enda flere stater til å legge setebelte lover. Ved utgangen av 1987 hadde flere stater en obligatorisk bilbelte lov, inkludert California, Florida, Indiana og Pennsylvania. Ved slutten av 1980-tallet, hadde South Carolina, Virginia, Wyoming og Illinois lover også.
1990

push for obligatoriske setebelte lover fortsatte inn i 1990-tallet. I 1991 Arizona, Arkansas, Rhode Island og Alabama alle lagt en slik lov. Andre stater som legges setebelte lover til sine bøker på 1990-tallet inkluderte Delaware i 1992, Nebraska i 1993 og Massachusetts og Kentucky i 1994. Den siste staten å legge til en obligatorisk bilbelte loven var Maine i desember 1995.
Enforcement

Noen setebelte lover har endret seg over tid med hensyn til alderen på passasjerer eller bruk av barne-tilbakeholdenhet sitteplasser. I tillegg har mange stater har gjort sine første bilbelte lov kraftigere ved å utpeke sikkerhetsbeltet ikke bruke en primær krenkelser. Dette betyr at en politimann kan stoppe og billett en driver når en beboer ikke har på seg bilbelte. I andre stater, kan setebelte brudd bare billett når bilen er stoppet for en annen, primær trafikk forseelse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146287.html

Previous:
Next:

driving Safety