Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Typer av sikkerhetsbelter

Sikkerhetsbelter ble oppfunnet på slutten av 1800-tallet, men i utgangspunktet ikke var vedtatt av bilprodusentene. De ble først tilgjengelig i begynnelsen av 1950, og inkludering i bilmodeller vokste jevnt de neste tiårene. Sikkerhetsbelter er utformet for å redusere ulykkesskader. De oppnår dette ved å hindre utstøting, sprer kollisjonskreftene likt over hele kroppen, slik at kroppen til å bremse gradvis ved bråstopp, og tilbyr økt beskyttelse til ryggraden, nakke og hode.
Sikkerhetsbelter bidra til å redusere skader under bilulykker.
hoftebeltene

Lap belter er enkle justerbare stropper som strekker seg over midjen. Brukes hovedsakelig i eldre biler, er de fortsatt finnes i enkelte midtre baksetet, og er den type som brukes på passasjerfly. Hoftebeltet er utformet for å passe tett over den øvre lår for å hindre den fra å bevege seg ut beboer av setet. Denne type belte hjelper ikke å holde overkroppen til setet på noen måte.
Lap og skulderbelter

Denne type belte kombinerer Hoftebeltet med en ramme for å gi skulderen og overkroppen tilbakeholdenhet også. Denne type belte bidrar til å holde det øvre legeme fra å bevege seg fremover i en kollisjon, og reduserer risikoen for ryggraden og hjerneskade. Vindusrammen er konstruert for å hvile over kravebenet og over brystet. Disse beltene blir ofte brukt i personbiler i fremre og bakre setene, med de to faste ender montert med pigger til rammen med det tredje punktet som låsemekanisme.
Tre-punkts belter

Disse beltene er lik fang og skulderbelter men består av en sammenhengende lengde på belte materialer som unngår stud-baserte montering system. I stedet vever det stoffet gjennom selve rammen og deretter over legemet inn i låsemekanismen. Denne designen gjør at beltet til like spredt kollisjon energi over skuldrene, bryst og bekken.
Fem-Point Belter

oftest funnet i racerbiler og barneseter , denne stilen er mer restriktive enn andre sikkerhetsbelter og betydelig tryggere. Hovedsak to kombinerte skulderbelter, hver montert på rammen for ekstra sikkerhet og stabilitet, de er koblet til et belte og stropp mellom beina for å oppnå de fem punktene til fullt beherske kroppen til setet og bilen.

Inertia Reels

Selv om det teknisk sett ikke et sikkerhetsbelte, treghet hjulene er integrert i å gjøre bilbelte mer komfortabel uten å miste sin iboende sikkerhet. Disse tillater belter som skal justeres for passform og komfort ved å la ut så mye remmer som er nødvendig under normale forhold. I tilfelle av en kollisjon eller ulykke, låser hjul for å forhindre mer belte materiale fra utvide og hjelper holde beboer fast til setet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146295.html

Previous:
Next:

driving Safety