Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Typer av sidespeil

sidespeil tilby ekstra synlighet og bevissthet til en sjåfør uten ham måtte ta synet vekk fra veien fremover. Riktig bruk av speil er en av de mest grunnleggende kjøring sikkerhetstiltak. Gjennom historien til bilen, har bare fire typer sidespeil blitt utviklet og vist seg effektive.
Synsfelt gjennom en side speil
Overhead bakspeilet

overhead speil er muligens den mest brukte bakspeilet og er obligatorisk ved lov i de fleste områder. Dette speilet er oftest limt til toppen av frontruten og tilbyr et bredt bakfra med minst mulig innsats. Det beste utvalget av visningen for dette speilet er for objekter som ligger rett bak og overfor sjåføren, med blinde flekker som ligger vanligvis på 90-30 grader motsatt sjåføren. Bredere, panoramautsikt overhead speil er tilgjengelig og kan i stor grad redusere disse blindsonene.
Side Mirror

sidespeil er oftest plassert utenfor bilen nær inngangsdør support "A" søyle. Dette speilet er obligatorisk for bare førersiden av bilen, men de fleste bilprodusenter i dag plassere dem på begge sider av bilen. Sidespeilene har utsikt over gjenstander ved siden av og bak bilen, med lignende blindsoner til overhead speil på 30 grader.
Convex

En konveks speil er gjort i form av en kuppel, og selv om refleksjoner er forvrengt, kan dette speilet betraktelig bedre førerens sikt omkringliggende gjenstander som kan være i blinde flekker av de andre speilene. Den konvekse speil er vanligvis små og kommer med en selvklebende bakside for søknad på eksisterende speil.
Alternative

Rear-view kameraer har vært voksende i popularitet de siste årene. Disse kameraene er typisk kun en brøkdel av en tomme i størrelse og kan snike montert på kjøretøyets bakre del. Rear-view kameraer er på en lukket krets med en liten skjerm plassert på dashbordet i bilen og gi et klart bilde av objekter som ellers er usynlige i sidespeil. Disse er oftest på luksusbiler og store bobiler som bobil.
Advarsel

Mirrors har en tendens til å forvrenge bildene og kan ofte villede en driver av eksisterende omgivelser og ikke viser hvert objekt som kan være til stede. Alltid snu hodet til dobbeltsjekke blindsoner når du utfører manøvrer som parkering og skifter fil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146294.html

Previous:
Next:

driving Safety