Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Hvordan overleve Farlige forhold ved kjøring i kaldt vær

iskalde temperaturer kan føre til dårlige veiforhold og redusert sikt faller eller blåser snø, noe som gjør kjøring ekstremt farlig. Problemer oppstår ofte når reisende få strandet og vandre for langt fra sine biler. Det mest fornuftige tingen å gjøre hvis du bryter ned i en storm er å bo med bilen din og vente på hjelp til å komme. Siden selv de mest erfarne sjåførene kan finne seg strandet i alvorlige vintervær, forberede bilen for å reise i dårlig vær er den beste beskyttelsen. Du trenger
Emergency verktøy og rekvisita kit
vindusspylervæske
Frostvæske
Tire dybdemåler
Tire trykkmåler
Vis flere instruksjoner
1

Sjekk frontruten vaskemaskin væske før du drar ut for å være sikker på at reservoaret er fylt. Ikke fyll tanken med vann, som det vil fryse. Hvis du allerede har vann i reservoaret, legge til minst 50% vindusspylervæske. Sørg også for at det er nok frostvæske i bilens kjølesystem.
2

Inspiser vindusviskerne. Bladene skal fungere godt nok til å tørke frontruten ren. Gitt at de fleste kjører beslutninger avhenger usvekket syn, skift ut slitte viskerblader umiddelbart.
3

Bruk en snowbrush og skrape for å fjerne is og snø fra frontruten, vinduer og speil før du starter ut. Rengjør bilens frontlykter, baklykter og bremselys slik at andre kan se bilen din hvis sikten er dårlig. Ikke glem å sjekke blinklys og beredskap blinklyser. Alle lysene på bilen skal være i god stand. Varmeapparatet og Defrostere bør fungerer som det skal i tillegg.
4

La noen vite hvor du går, spesielt hvis uvær er ventet. Fortell et familiemedlem når du drar, og til hvilken tid du forventer å ankomme bestemmelsesstedet. Bedre ennå, sjekk på området veiforholdene før du trekker ut av oppkjørselen.
5

Hold gasstanken minst halvfull hele tiden. Ikke la tanken å komme under en fjerdedel av en tank. Du ønsker ikke å kjøre ut av gass i dårlig vær når glatte veiforhold kan føre reise forsinkelser eller road nedleggelser. En full tank hindrer også gassledningen fra å fryse i iskalde temperaturer.
6

Ta bilen til regelmessig service gjennom hele vinteren. Teste batteriet for å være sikker på at det er fulladet. Kaldt vær tapper et batteri av sin styrke, og et svakt batteri kan påvirke ytelsen til bilens motor. Inspiser bremser. Hvis du oppdager at det tar bilen lengre tid å stoppe, ikke kjør den på nytt før du kan ha bremsene kontrolleres av en mekaniker.
7

Bruk et dekk dybdemåler for å måle om du har nok tråkke på dine dekk. Dekkene må ha nok trekkraft til å presse kjøretøyet over våt asfalt og snø. Framdekk bør ha et minimum av 1/8-tommers slitebanen. Tilbake dekkene bør ha minst 1/16-inch mønsterdybde. Sjekk lufttrykket i dekkene, også. Har dekkene roteres hver 5000 miles og sjekke lufttrykket i alle fire dekkene minst en gang hver måned. Ha alltid med en god reserve i bagasjerommet.
8

Kjør sakte på snø eller isete veier. Unngå akselererer raskt eller gjør brå stopper eller svinger. La øke avstanden mellom kjøretøyet og bilen rett foran deg. Du bør opprettholde en kjøreavstand på minst 3 eller 4 bil lengder bak. Juster farten etter veiforholdene. Hvis veien blir for glatt til å reise, stoppe ved den første trygt sted.
9

Hold nødhjelp i bilen i tilfelle av et sammenbrudd. Du bør ha startkabler eller en bærbar batterilader, en lommelykt og ekstra batterier, road fakler, kart, et brannslukningsapparat, liten spade, førstehjelpsutstyr og et ladet mobiltelefon. Grunnleggende verktøyene du trenger inkludere tang, hammer, skiftenøkkel, skralle, nytte kniv, skrutrekkere, og elektrisk og duct tape. Hold et varmt teppe, tørt klesskift, flaskevann og mat snacks i bilen i vintermånedene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146083.html

Previous:
Next:

driving Safety