Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Cons av mobiltelefoner under kjøring

hvert som folk blir mer avhengige av mobiltelefoner, er mange å bruke dem mens du kjører. Snakke eller tekstmeldinger på en mobiltelefon mens du kjører er en alvorlig distraksjon, og statistikken viser konsekvensene av å gjøre enten mens du kjører kan være dødelig. Mange stater er desperat å passere lovgivning som forbyr snakker og tekstmeldinger på mobiltelefoner under kjøring. New York var den første staten til å passere en slik lov i 2001. Snakker og Driving
p Det er mange farer forbundet med å bruke en mobiltelefon mens du kjører. For å foreta et anrop, må sjåførene ta øynene av veien for å ringe nummeret. Ta øynene av veien mens du kjører er en av de første tingene driverne er advart om i kjøreopplæring, og med god grunn. Førere som snakker mens på sine mobiltelefoner også risikere å bli så involvert i sine samtaler at de ikke konsentrere seg om kjøringen. Dette kan få katastrofale resultater for seg selv, andre bilister og fotgjengere. I januar 2010 lanserte National Safety Council en studie som hevdet at 28 prosent av alle krasjer innebære en sjåfør snakker i en mobiltelefon.
Tekstmeldinger

Tekstmeldinger mens du kjører viser seg å være en større fare enn å snakke på en telefon mens du kjører. Tekstmeldinger krever drivere for å holde øynene av veien i lange perioder av gangen. Teen sjåfører ser ut til å være den største synderen av tekstmeldinger mens du kjører. Dette er spesielt farlig, da tenåringer har minst mulig erfaring på veien og har ikke råd til noen form for distraksjon.

En undersøkelse utført av Pew Internet & American Life Project fant at nesten 43 prosent av alle tenåringer av kjøring alder innrømmer å kjøre og tekstil. Mange lovgivere har presset på for lover som forbud tekstmeldinger mens du kjører, og disse lovene vil vurdere en krasj forårsaket av en tekstil driver ikke som en ulykke, men som en hensynsløs handling, mye som fyllekjøring.

Hands-free-enheter

Noen foreslår hånd-frie enheter som tillater sjåfører å ringe og motta telefonsamtaler uten å ta øynene eller tankene av veien er svaret på problemet. Støttespillere hevder at mens det er utvilsomt farlig å bruke en mobiltelefon uten håndfri-enhet, har mobiltelefoner blitt en integrert del av livet, og næringsliv og andre viktige telefonsamtaler kan ikke vente. Derfor har enkelte stater vedtatt lover som tillater å snakke i mobiltelefon mens du kjører så lenge en hands-free enhet brukes. Motstanderne mener gjør hands-free-enheter ikke løse problemet fordi det er lov å snakke og bli involvert i samtalen som er distraherende.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146428.html

Previous:
Next:

driving Safety