Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Kan du kjøre hvis du er blind på det ene øyet?

Folk som har mistet synet på et øye kan vanligvis utføre de fleste oppgaver at noen med fullt syn kan, selv kjører og pilotering. Kjøring med blindhet på ett øye kan inneholde noen relativt mindre ulemper og krever mer flid. De største hindrene kommer fra beviser til regjeringen og noen ganger føreren selv at han er i stand til å håndtere en bil. Fakta

Selv kjører begrensninger for synshemmede varierer fra stat til stat, vil de fleste stater tillater folk å kjøre så lenge de har minst en fungerende øye --- såkalte monocular visjon. Visse regler kan gjelde, som ikke er i stand til å kjøre om natten, melder LostEye.com. Vanligvis betyr å miste synet på et øye ikke vesentlig svekke evnen til å kjøre bil.
Hensyn

Mens en person kan fortsatt føler at hun fortsatt kan kjøre sikkert med syn på bare ett øye, bør noen som utvikler en synshemming før måtte fornye sine førerkort kontakte sitt lokale motor-kjøretøy avdeling for å få deres syn og bilkjøring evne revurderes, rapporterer Mark E. Wilkinson, direktør for University of Iowa Vision Rehabilitering service . I noen stater, som Iowa og Missouri, er drivere lovpålagt å ta denne revurdering.
Funksjon

miste synet på et øye krever tilpasning kjørevaner og tar mer forsiktig på veien, melder LostEye. Nesen blir en ny blind flekk at fungerende øye tar noen dager å bli vant til. Under kjøring må sjåføren helt snu hodet i stedet for avhengig sidesynet å se etter biler og hindringer i andre baner.
Forebygging /løsning

Første gang drivere som er blind på det ene øyet kan finne det vanskelig å få et førerkort, eller gjeldende drivere kan være lurt å fjerne restriksjoner på deres lisens, melder Wilkinson. Drivere kan ofte få skriftlig bekreftelse fra sin optometrist om den enkeltes visuelle funksjonshemming ikke svekker hans evne til å drive en bil.
Expert Insight

Personer med monocular visjon rapporterer ofte at det største hinderet for å kjøre på det ene øyet er de psykologiske faktorer; tro at å miste synet på det ene øyet betyr den enkelte har mindre mobilitet enn de hadde med to øyne, rapporter LostEye. For de første gangene kjøring med monokulært syn, kan føreren ønsker å ha en pålitelig følgesvenn påpeke blinde flekker og avstander for beroligelse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146327.html

Previous:
Next:

driving Safety