Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Fakta om setebeltet

Alle vet at bilbelte redder liv. Men de fleste tar dem for gitt hver dag som de kommer inn i bilene sine og stropp seg i. Setebelter har en lang historie og har vært gjennom mange endringer. Mange typer sikkerhetsbelter er utviklet for ulike situasjoner og ulike typer kjøretøy. I de fleste tilfeller setebelter forhindre alvorlige skader, men til tider kan de mislykkes. Totalt bilbelte er et av de viktigste og mest nødvendige oppfinnelsene i moderne tid. Historie av bilbelte

Oppfinnelsen av bilbelte er kreditert til George Cayley i England. Cayley var tungt involvert i studiet av flyturen, og gjort mange forsøk på å bygge flygende maskiner. Han oppfant setebeltet for å holde sine piloter på plass på hans seilfly. Sikkerhetsbeltet ble patentert i USA av Edward J. Claghorn i 1885. På den tiden var setebelter bare brukes i fly attempts.It var i 1920 og 1930 at legene begynte å legge setebelter til bilene sine og begynte å oppmuntre andre til å gjøre det samme. Grupper dannet for å argumentere for bilprodusenter å inkludere setebelter som standard, og på 1950-tallet, var de fleste bilprodusenter, inkludert en lap stil bilbelte i forsetene i de fleste biler. I det neste tiåret, sier begynte å kreve at biler er utstyrt med sete belts.Since 1960, har setebelter utviklet seg og blitt tryggere. Samtidig har lover endret fra å kreve biler for å få dem til å kreve at alle passasjerer til å faktisk bruke dem. Som i 2009, krever nesten hver stat setebelter for å bæres til enhver tid.
Typer av bilbelte

Den vanligste og sikreste setebeltet for voksne ridning i kjøretøyene er trepunktsbelte. Den har et brystbelte og hoftebelte i ett. Det er generelt funnet i forsetene på de fleste biler og bak seter på flere og flere bilmerker. Hoftebeltet holder nede passasjeren mens brystbeltet holder person fra flyr fremover, sårer halsen eller treffer hodet. Rundetider og brystet belter fungerer best når de brukes together.Children er tryggest i fem-punkts sele. Stropper er forankret ved hver hofte, over skuldrene og mellom beina. Dette er den sikreste sele for barn under 8 år. Racerførere også bruke dette fordi det er langt de sikreste restraint.Passenger fly bruker to-punkts belte, ofte kalt en hoftebeltet. Piloter ofte bære en fempunkts sele. Piloter av jagerfly ha en enda mer kompleks sikkerhetsbelte med en seks-eller syv-punkts sele.

Setebeltet og barn

Barn er tryggest i en fem-punkts sele bilsete. Bilsetet skal sikres i bil ved hjelp av låsen systemet, som er lovpålagt å være i alle biler laget og solgt etter 2002 i USA. Bilsetet er festet i kroker innebygd i setet ramme med klemmer som ikke vil komme ugjort i en accident.Children over alderen fire er noen ganger satt i en beltestol som forebygger skader under en kollisjon. Når setebelter låse under en kollisjon, får de svært stramt, og kan skade et barn. Sittedelen bidrar til å posisjonere den trepunkts beltet på en måte som gjør mindre skade på et barn. Likevel, barn under 8 år er tryggest i et bilsete med fem-punkts sele og klinke.
Setebelte Suksesser

Hvert år minst 16.000 mennesker som har vært i bilulykker ville ha dødd hvis det ikke hadde vært for sikkerhetsbeltet. Det har også blitt funnet at nesten 5000 mennesker som dør i bilulykker hvert år ikke ville ha dødd hvis bilbelte hadde vært slitt. Knekking opp er en av de enkleste ting å gjøre, og det redder liv hver dag. Mange stater har kampanjer for å oppmuntre folk til å spenne opp, blant annet slagord som "Drive Alive" og "Arrive Alive." Gjør
setebelte Feil

Sikkerhetsbelter ikke alltid fungerer. Sikkerhetsbelter er mest sannsynlig til å mislykkes når de trengs mest --- i løpet av en velt. Chryslers Gen3 bilsete, installert i mange modeller 1994-2003, har mislyktes i velt, men har ikke blitt tilbakekalt. Denne bilen setet er i alle Chrysler minivans, noe som gjør det enda viktigere å bruke klinke snarere enn setebeltet for å holde barn.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146146.html

Previous:
Next:

driving Safety