Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Definisjon for Traction Control Devices

Automobile sikkerhetsfunksjoner har alltid vært en viktig del av bildesign. Beskyttelse av passasjerene i en kollisjon har lenge vært en bekymring for bilprodusenter. Den siste sikkerhetsfunksjon for biler er traction control system, som hindrer at bilen mister trekkraft med veien. De arbeider for å forhindre kollisjoner. Definisjon av Traction

The World Book Dictionary definerer trekkraft som friksjonen mellom kropp og overflaten at kroppen beveger seg på. Dette gjør at kroppen til å bevege seg uten å skli. Trekkraft i bil sammenheng er grep som bilens dekk har på veien. Trekkraft er nødvendig for at bilen skal utføre manøvrer som bremsing, svinging og akselerasjon. Ifølge Ray Johanson av Advanced Driving og sikkerhet, tap av trekkraft kan føre til en skrens.
Anti-Wheel Spin

Begrepet "traction control" vanligvis gjelder enheter som hindrer hjulspinn mens akselererende. Sensorer er plassert i drivhjulene og hastigheten på bilen blir lest av en kjørecomputer. Spesielt disse enhetene redusere motoreffekten til drivhjulene slik at bilen kan holde på sin tiltenkte kurs. Den tidligste av denne type system var tilgjengelig på 1971 Buick modeller og var kjent som Max-Trac.
Blokkeringsfrie bremser

Anti-lock bremser (ABS) ikke kan sees på som en traction control tenke. Deres egentlige hensikt er å holde hjulene låser seg under nødbremsing situasjoner. Ved å hjelpe hjulene opprettholde trekkraft på våte eller mykt underlag, kan ABS tillater føreren å styre mens bremsene blir brukt. ABS-pumper bremsene raskere enn en person kan gjøre det alene.

Sensorer oppdager en mulig wheel lock-up regulere bremsevæske trykk på hvert hjul for å forhindre dette. Skiftende veiforhold blir oppdaget av sensorer i ABS.
Stabilitet Tracking Systems

Stabilitet sporing systemer er utformet for å holde bilen på sin tiltenkte kurs mens reise rundt kurver. Datamaskinen sammenligner den retning i hvilken føreren ønsker å gå, og hvor kjøretøyet faktisk overskriften. Dataene er analysert fra bremsing, styring og fjæring. Datamaskinen gjør justeringer med bremsing og motorkraft for å hjelpe føreren med å gjøre manøveren. Dette hindrer at fishtailing effekter når vekten av en bil skifter i en sving. Denne funksjonen er tilgjengelig på premium merker som Cadillac.
Konklusjon

Anti-hjulspinn, kan ABS og stabilitet sporingssystemer bli tilbudt som frittstående funksjoner eller kombinasjon med hverandre. Det avhenger av merke og modell av kjøretøyet. Disse systemene ikke endre fysikkens lover. En sjåfør vil fortsatt måtte operere sin bil med sunn fornuft ved å adlyde trafikkregler og ikke kjører fortere enn veiforhold tillater. Hvis sjåføren insisterer på å kjøre aggressivt, vil ingen teknologi kunne hjelpe ham i en nødssituasjon, ifølge Ray Johanson.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146031.html

Previous:
Next:

driving Safety