Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Vanet Routing Protokoller

Kjøretøy Ad-hoc-nettverk (VANETs) er systemer som tillater biler å snakke med hverandre. En trådløs enhet sender informasjon til nærliggende biler, og meldinger kan rutes fra bil til bil, slik at informasjonen kan spres gjennom byen. Noen ganger er disse tilkoblingene er trådløst internett (hver bil har sin egen IP-adresse - som en datamaskin). En rekke andre rutingsprotokoller også benyttes. Vanet Grunnleggende

Trådløse lenker overføre nyttig informasjon om veg-og trafikkforhold, samt annen informasjon fra den første bilen som møter en situasjon til nærliggende biler, som deretter videresende informasjonen til andre biler. Informasjon også sendes til eller fra faste veikanten enheter. En rekke protokoller blir eksperimentert med - både eksisterende trådløse protokollen systemer og nye systemer som utvikles spesielt for denne nye søknaden. Et aspekt ved den protokoll er blitt fast: informasjonen blir overført med en frekvens på 5,9 GHz. Denne delen av protokollen ble vedtatt i 2009 av alle amerikanske bilprodusenter. Denne standarden har vært brukt i Europa siden 2001.
Vanet og sikkerhet

A største ment bruksområder for Vanet gjelder sikkerhet. Hvis en bil flekker en farlig vei situasjon, for eksempel svart is, sender den informasjonen til biler bak det som kan være på vei i retning av faren. En viktig forskningsområde er hvordan man skal kontrollere en slik utbetaling av data. Det bør ikke bli overført til biler som kjører vekk fra fare eller til biler på den andre siden av byen. Dette er den type problem som må tas opp når du velger den protokollen som skal brukes. Protokollen må usynlig sikre nødvendig data blir overført, men bør også bidra til å forhindre informasjon overbelastning.
Vanet og Convenience
p Det er flere måter Vanet kunne hjelpe ryttere i områder av bekvemmelighet og komfort. For pendlere som park og drive, kunne Vanet hjelpe sjåførene holde styr på ankommer tog, traller eller busser. Dette vil også være en del av protokollen som er valgt: det må være programmerbare for individuelle drivere. Trolig en viktig bruk av VANETs er i å unngå trafikkaos. Den første bilen som møter en trafikkork vil la andre få vite så jam kan unngås.
Vanet Routing Protokoller

Alle standard trådløse protokollen selskaper eksperimenterer med Vanet. Dette inkluderer all IEEE protokoller, Bluetooth, helhetlig ressursforvaltning Analyser (IRA) og Wi-Fi. Det er også Vanet eksperimenter ved hjelp av mobilnettet og satellitt-teknologi. Dedikerte Short Range Communications (DSRC) er en protokoll som har vært spesielt for bruk med Vanet. DSRC har flere fordeler: det allerede er i drift ved 5,9 GHz, er det lett å individualisere og det er innrettet til tanken for overføring langs en gate rutenett rammeverk - i motsetning til den rundtstrålende sending, som er standard for de fleste trådløse protokoller <. br>
.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146063.html

Previous:
Next:

driving Safety