Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

The History of setebeltet

Ifølge Traffic Safety Center ved University of California Berkeley, bilbelte er "den mest effektive motorvogn passasjersikkerhet enhet ennå utviklet for eldre barn og voksne." Setebelter har eksistert i noen form siden de tidlige dager av biler, men de har endret seg dramatisk over tid fra en enkelt hoftebeltet til diagonal tre-punkts systemet vi bruker i dag. Sammen med utviklingen av setebeltet kom viktig lovgivning for å sikre at sjåfører og passasjerer spent opp. Tidlig setebeltet

UC Berkeley Trafikksikkerhet Center rapporterer at setebelter først dukket opp i amerikanske biler i 1900, men de var populære fordi de holdt passasjerene faller ut under humpete rides, ikke som en sikkerhetsforanstaltning mot ulykker. Tross alt, det var ikke mange biler på veiene på denne tiden, så krasjer var ikke en stor bekymring. Setebelter ble senere lagt til fly og deretter til racerbiler i 1920. På 1930-tallet begynte flere amerikanske leger legger hoftebeltene til sine egne biler, og oppfordret produsentene til å gjøre det samme, ifølge Storbritannias Royal Society for Prevention of Accidents.
Utviklingen i 1950

I 1950 dukket amerikanske bilprodusenten Nash med de første fabrikkinstallerte setebelter i Statesman og ambassadør modeller, som besto av et enkelt belte som strakte seg over fanget ditt. I 1954 begynte Sports Car Club of America krever konkurrerende drivere for å bære hoftebeltene. Når det kom til bilprodusenter utvikler bilbelte, ledet Volvo pakken. I 1956 introduserte Volvo en to-punkts cross-brystet diagonalbelte. Samme år, tilbød Ford og Chrysler hoftebeltene som et alternativ på enkelte modeller. Volvo opprettet ankere for to-punkts diagonale belter i forsetet i 1957. I 1958 utviklet Volvo-ingeniøren Nils Bohlin et tre-punkts sikkerhetsbelte med stropper basert på seletøy brukes av militære piloter. Året etter, den tre-punkts belte ble standard for alle Volvoer bygget i Sverige.

Utviklingen i 1960

I 1962 amerikanske bilprodusenter nødvendig sete belte ankere for å være standard i forsetet. Også i dette året, det britiske magasinet Which? rapporterte at setebelter reduserte risikoen for død eller alvorlig skade under en bilulykke med 60 prosent. I 1963 utvidet Volvo sin trepunkts sikkerhetsbelte som standard på biler solgt i USA også. Ved det påfølgende året, gitt de fleste amerikanske produsenter hoftebeltene i forsetet. Europeiske bilprodusenter som kreves bilbelte i forsetet i 1965, og i 1967, setebelter blitt standard for alle biler bygget i Storbritannia (britiske biler ble pålagt å inneholde tre-punkts system).

statlig regulering

Flere og flere amerikanere kjøpte biler hvert år, men inntil 1960-tallet, var det svært lite offentlig regulering av bransjen eller motorveier. Bilprodusenter mente at sikkerhetsfunksjoner ikke ville selge biler, men ville skremme publikum i stedet. De fleste auto reklame fokusert på komfort, stil og ytelse fremfor sikkerhet. I 1965 ble 50.000 mennesker drept i bilulykker, men regjeringen og industrien fokusert på drivere og veier som årsak, i stedet for biler selv, ifølge Prevention Institute. I 1966 begynte en liten gruppe lovgivere, forbruker talsmenn og advokater presse regjeringen og bransjen for å gjøre bilene sikrere, og de til slutt lyttet.
Highway Safety Act
< p> The Highway Safety Act og National Trafikk og Motor Vehicle Safety Act ble vedtatt i 1966. Disse var de mest vesentlige delene av lovgiver om auto industristandarder noensinne har gått, fordi de autoriserte den føderale regjeringen til å regulere kjøretøy og motorvei standarder og skapte National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Disse tiltakene førte til mange forbedringer i auto design, inkludert obligatorisk installasjon av bilbelte. I 1970 rapporterte NHTSA at motorvognen - dødsfall hadde betydelig redusert
Klikk It or Ticket

Kreve at produsentene installere setebelter i biler ikke sikre. at folk brukte dem, men. For de neste 20 årene, denne bransjen og føderale myndigheter kjempet for setebelte lover å bli vedtatt i alle 50 delstater. I 1989 hadde 34 stater lover som krever sjåfører og passasjerer å spenne opp. I 1995 passerte hver stat unntatt New Hampshire lovgivning som pålegger bilbeltebruk. I 2002 hadde 19 stater primære håndheving setebelte lover, som gjør politiet til billett en driver utelukkende for manglende bilbelte, noe som i stor grad økt belte bruk i disse landene. NHTSA rapporterer at Dødelighetsratene av motor-kjøretøy ulykker har dramatisk redusert siden lovfesting av setebelte lover av statlige lovgivende forsamlinger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146176.html

Previous:
Next:

driving Safety