Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Effekter av mobiltelefoner på Health

Mobiltelefoner er mye brukt fordi de tilbyr en praktisk måte å holde kontakten selv når du er ute av huset. De lar deg være tilgjengelige for arbeid eller bare for å chatte med venner. De fleste mobilbrukere ikke tenke på mulige negative effekter, men noen mener at mobiltelefoner kan forårsake hjernesvulster og andre helseproblemer. Det kan også være en indirekte trussel mot helse som skyldes bruk av mobiltelefoner under kjøring, noe som avleder oppmerksomheten fra veien. Funksjon
p Som en mobiltelefon funksjoner, utstråler den et lavt nivå av radiofrekvens energi. Når den er i bruk, Food and Drug Administration sier, energinivået er i mikrobølgeovn frekvensområdet. Når den er i standby-modus, er nivået betydelig redusert.
Effects

Noen mennesker tror at mengden RF-energi som sendes ut fra mobiltelefoner kan være farlig. FDA sier at høye nivåer kan føre til oppvarming av vev, selv om lave nivåer ikke har den samme effekten. Noen studier har vist at høye RF-energi nivåer kan føre til biologiske endringer i dyr. Men, sier FDA studiene er ikke entydige fordi resultatene ikke kan bli pålitelig kopiert.
Sårbarhet

Selv om høye nivåer av RF-energi kan varme kroppen vev , sier FDA dette er vanligvis ikke et problem bortsett fra i sårbare områder. På den menneskelige kropp, og disse inkluderer de øynene og en manns testikler fordi begge disse områder har mindre blodstrøm for å føre bort den ekstra varmen som genereres av RF-energi. Men ikke mobiltelefoner ikke generere en høy nok RF-energi nivå for å forårsake skade med mindre de er i bruk, og de er vanligvis ikke nær nok til disse områdene for lengre perioder kreves for å forårsake skade.

Driving Risks

Mobiltelefon bruk øker risikoen for å ha en bilulykke når telefonen brukes mens du kjører fordi det avleder oppmerksomheten din. Ifølge The New York Times, viste en studie fra 2003 at bruk av en hands-free mobiltelefon ikke reduseres ulykkesrisikoen. Ifølge studien var det 955 dødsulykker og 240 000 ulykker totalt i 2002 som var direkte relatert til mobiltelefon bruk av sjåførene.
Medisinsk utstyr Interferens

mobildekning kan ha en effekt på helsen ved å forstyrre visse medisinske enheter som pacemakere. Ifølge FDA, kan RF generert av en mobiltelefon blokkere en pacemaker funksjon eller gjøre det handle uberegnelig. Imidlertid er denne forstyrrelse ikke vanlig, og sannsynligheten kan reduseres med enkle forholdsregler. FDA anbefaler at pacemaker sette sin mobiltelefon opp til øret på motsatt side av pacemakeren. Det står at de ikke skal bære sin mobiltelefon i en lomme nær pacemakeren.
Prevention

FDA anbefaler bruk av en hands-free enhet for mobilbrukere som er bekymret for helseeffekter. Imidlertid har handsfree-enheter ikke vist seg å redusere sjansen for en bilulykke for mobilbrukere. Ulykker kan forebygges ved å dra over før du bruker en mobiltelefon mens du kjører bil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146200.html

Previous:
Next:

driving Safety