Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

The History of Setebelter

The National Transportation Safety Board anslår at setebelter redde tusenvis av liv hvert år i bilulykker. Beltet er en av de viktigste sikkerhetsutfordringene har noensinne oppfunnet for bil, men det var ikke før på 1960-tallet i Amerika at setebelter var nødvendig i biler --- og det var bare for fører og forsetepassasjer. Det tok flere tiår mer for bilbeltebruk å bli obligatorisk i mange stater. Begynnelse av bilbeltet

Ved 1930-tallet i Amerika, hadde bilen vært masseprodusert i flere tiår, og flere og flere mennesker var bileiere. Likevel anslagsvis 30.000 mennesker døde hvert år i bilulykker. I lys av disse alarmerende statistikken, en gruppe leger slo seg sammen og skapte lap begrensninger for sine egne biler. Etter innledende testing i sine biler ble en suksess, oppfordret legene bilprodusentene for å gjøre bilbeltet standard på alle biler, som de var på flyet.
Seatbelt evolusjon

I 1954 krevde Sports Car Club of America (forløperen til NASCAR) alle syklistene å bære hoftebeltene. Året etter ble California den første staten til å kreve at alle biler å komme med hoftebeltene. Det første patent for setebelter i USA gikk til Glenn Sheren i 1955. I 1956 begynte Ford og Chrysler tilbyr hoftebeltene som en tilleggsfunksjon på enkelte modeller, mens Volvo begynte å markedsføre en cross-brystet diagonalbelte --- samt valgfri setebelter for back-forsetene.


Sikkerhetsbelte mandater

I 1960 begynte den amerikanske regjeringen for å studere effekten av bilbelte bruk. I 1965 hadde alle 50 delstater vedtatt lover som krever setebelter i forsetene av biler. Ti stater hadde mandat tvers brystet diagonale belter også. To år senere, var setebelter obligatorisk for alle seter i bilen, blant annet i ryggen. Av 1975, hadde de fleste av de industrialiserte verden fulgt etter med lover tvinger bilprodusentene til å inkludere sikkerhetsbelter for hvert sete i en bil.
Setebelter på andre former for transport

1987, ble New York den første staten til å kreve schoolbuses å komme utstyrt med setebelter. New Jersey gjorde de samme fem år senere. I 2001 krevde California alle schoolbuses å ha hoftebeltene for studenter. Setebelter er ikke nødvendig i tog
bilbeltet utvikling

Noen kjøretøy i 1980 hadde automatisk setebelter som krysset passasjerens bryst da bilen begynte;. Disse ble faset ut innen et tiår etter rapporter om at folk som har kollisjonsputer utplassert i en krasj ikke kunne fri seg fra automatisk setebeltene. Forskning fortsetter i bilbeltet bransjen, med dobbel-krysset brystet belter bare en av stilene som vurderes. De fleste setebelter er laget av stoff, polyester eller nylon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146219.html

Previous:
Next:

driving Safety